23. května 2018 • 14:17

Na Závod míru třiadvacítek přijede výkvět dané věkové kategorie

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Dvaadvacet šestičlenných týmů bude tvořit startovní pole cyklistického Závodu míru jezdců do 23 let, který se pojede od 31. května do 3. června na severu Moravy. V pátém podniku celkem šestidílného seriálu UCI Nations' Cup U23 bude k vidění světový výkvět této věkové kategorie.


Závod začne čtvrtečním dvoukilometrovým prologem v Krnově, následovat budou tři etapy o délce 133 až 158 kilometrů. Právě Závod míru a závěrečná Tour de l'Avenir jsou v celé sérii jedinými, které se jedou na etapy.

"Ty dva závody jsou nejprestižnější, jsou velmi důležité i pro kvalifikaci na mistrovství světa. Letitou prací jsme si vybudovali obrovské renomé. Týmy přijíždějí již několik dnů dopředu ve snaze projet si trať a vybojovat co nejlepší výsledky," uvedl ředitel závodu Jaroslav Vašíček z pořadatelské firmy Jesenická Cyklistická z.s.

"Kromě dvou výjezdů nejtěžšího kopce v České republice v sobotní etapě na Dlouhé stráně čeká na závěr závodníky Jesenické horské peklo se sedmi vrchařskými prémiemi s cílem v Jeseníku," přiblížil Vašíček s tím, že na startu kromě jezdců Austrálie a Kolumbie budou všichni nejlepší závodníci.

"Závod míru třiadvacítek má pro nás veliký přínos, světová cyklistika k němu hledí s úctou. Je to jeden z největších a nejlepších závodů u nás a pochopitelně i ve světě. I když u nás za dva měsíce pořádáme mistrovství Evropy, tak toto je takové malé mistrovství světa," doplnil prezident Českého svazu cyklistiky Petr Marek.

Skvělými výkony bavil v předchozích dvou letech domácí diváky Michal Schlegel. V roce 2016 dojel celkově jedenáctý, loni dokonce druhý.

"To byly skvělé výsledky a navázat na ně bude těžké. Když se podíváme do historie, tak je tam plno jmen jezdců, kteří nyní jezdí ve World Tour, a to včetně současného lídra Giro d'Italia Simona Yatese. Naším lídrem bude podle dosavadních výsledků v sezoně Jakub Otruba, v kopcích by měl být silný i Jiří Petruš," řekl reprezentační trenér Tomáš Konečný.

Program Závodu míru jezdců do 23 let 2018:

31. května: prolog v Krnově (2 km)

1. června: Jeseník - Rýmařov (133 km)

2. června: Krnov - Dlouhé stráně (148,9 km)

3. června: Jeseník - Jeseník (158 km).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud