23. května 2018 • 14:24

V Karlových Varech se má boxovat hned o šest českých titulů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Šest českých titulových zápasů by mělo ozdobit galavečer profesionálního boxu a K1 "Boxing Grand Final", který se uskuteční 23. června v Grandhotelu Pupp v Karlových Varech. Vrcholem akce bude odveta duelu o domácí jedničku těžké váhy mezi Václavem Pejsarem a Pavlem Šourem. V prosinci v Plzni vyhrál jednoznačně na body Šour.


"Jedná se o akci, která nemá v Čechách obdoby a možná se nebude dlouho opakovat. Prakticky ve všech případech se utkají české jedničky a dvojky o národní tituly," uvedl Miloš Veselý z pořádající společnosti Qwert Boxing na dnešní tiskové konferenci v Praze.

Veselý, který je zároveň šéfem České unie boxerů profesionálů, ocenil, že někteří z boxerů se rozhodli na západě Čech představit i přesto, že mohli v podobném termínu absolvovat lukrativnější zápasy v zahraničí. "Ukázali se jako velcí patrioti," pochvaloval si Veselý.

Vedle Šoura s Pejsarem se mají v Karlových Varech utkat Josef Zahradník a Miroslav Šerban, Slovák Robert Rácz a Marek Procházka, Anatoli Hunanyan a Tomáš Bezvoda, Tomáš Adámek a Ondřej Budera a Ladislav Řezníček s Vasilem Ducárem.

"Myslím si, že je to skvělé menu a dovolím si tvrdit, že u většiny zápasů není jisté, kdo vyhraje. Dokonce bych řekl, že některé zápasy budou jatka a věřím, že akce jako taková vstoupí do historie," uvedl Veselý.

Všechny duely budou vypsané na deset kol. "Souhlasím s tím, že takhle vyrovnaná startovka tady už třeba nikdy nebude. Pro mě je čest, že na akci můžu boxovat. Osobně už teď spíše vyjíždím do ciziny a tohle je jedna z posledních šancí představit se doma," přiznal jeden z nejzkušenějších českých profesionálních boxerů současnosti Adámek.

Největší pozornost bude upřena k odvetě duelu Šour - Pejsar. "Jsem si jistý, že to tam bude ve varu. Chci titul obhájit a chtěl bych zápas ukončit před limitem," řekl Šour.

Pejsar ocenil, že jeho sok přijal nabídku na odvetu. "Byla tu řeč o jatkách a já se je chystám v Puppu rozpoutat. Chci vítězství, nic jiného neberu. Od minulého zápasu věnuji veškerý čas Pavlovi a myslím jen na něj. Za měsíc mu ukážu, k čemu mě vyprovokoval," sliboval Pejsar.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud