23. května 2018 • 22:12

Volejbalisté prohráli s Finy v EL i podruhé, doma 1:3

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Čeští volejbalisté nenavázali na ženy a v Evropské lize prohráli s Finskem i druhý zápas. Po sobotním porážce 0:3 na půdě soupeře dnes v Praze získali jeden set a prohráli 23:25, 25:21, 19:25 a 21:25.


První výhru v soutěži zkusí muži vybojovat v sobotu. Opět po duelu žen a znovu v pražské hale na Podvinném mlýně se utkají od 19:00 se Španělskem.

"Chtěli jsme strašně moc. Bojovali jsme, ale chyběla nám šikovnost. Bylo to neučesané, strašně jsme se na body nadřeli. Musíme zapracovat na kompaktnosti a pořešit si jednoduché věci," říkal zklamaně nahrávač Jakub Janouch.

Volejbalistky v odpoledním zápasu porazily Španělky 3:0 a muži je toužili napodobit. Na nahrávku se vrátil po svatbě právě Janouch a Češi zpočátku těsně vedli. Kvůli špatnému příjmu ale brzy o náskok přišli. V koncovce při podání Adama Bartoše zabojovali, od stavu 19:24 získali čtyři míče, ale set už nezachránili.

Ve druhé sadě zůstal Bartoš na smeči místo Džavoronoka a rozehrál se univerzál Finger. Díky jeho servisu a smečím Češi vedli 10:4. Pak sice nechali Finy snížit na rozdíl bodu (14:13), ale rychle znovu odskočili a slavili první set v letošní Evropské lize.

Kromě Fingera ale soupeře nezatlačili výrazněji servisem a ve třetím i čtvrtém setu je zase zradil především příjem. "Prali jsme se hodně na přihrávce, tudíž jsme měli ztíženou situaci v útoku," řekl Nekola. "Příjem je naše slabina, musíme na tom dřít a zlepšovat se zápas od zápasu," doplnil blokař Zajíček.

Kouč Nekola zkoušel měnit sestavu, na nahrávku se místy dostal Démar, do pole Beer, Hadrava či Michálek, nic ale nepomohlo zastavit příval finských bodů. "Finové výborně bránili a přehráli nás," doplnil český lodivod.

Oba zápasy nevyprodaly 1200 míst v pražské hale. Na volejbalistky přišlo odpoledne 600 fanoušků a na muže večer o 200 více. "Čekal bych na Prahu, že se lidi předvedou víc," řekl Zajíček a Janouch dodal: "Je všední den, takže se asi raději podívají v televizi. Ale moc děkuji za fanoušky, kteří tady byli, protože se snažili a věřím, že když přijdou v sobotu, tak jim to vrátíme výhrou."

Pro volejbalisty jsou zápasy ve skupině C na rozehrání. Účast ve Final Four mají jistou, protože závěrečný turnaj budou 13. a 14. června hostit Karlovy Vary.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud