24. května 2018 • 15:56

Karviná před posledním kolem odvolala trenéra, Muchu střídá Vlk

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Vedení Karviné odvolalo dva dny před závěrečným utkáním fotbalové ligy hlavního trenéra Josefa Muchu. Předposlední tým tabulky nejvyšší soutěže povede v sobotním rozhodujícím duelu o udržení v Jihlavě sportovní ředitel klubu Lubomír Vlk, který byl už v posledních dvou kolech s Ostravou a Jabloncem na střídačce po boku odvolaného Muchy.


Klub sáhl ke změně na trenérském postu už podruhé v sezoně. Na konci podzimu skončil ve funkci Jozef Weber, tým provizorně vedl právě Vlk a od zimní přípravy byl do funkce hlavního kouče povýšen asistent Mucha. Tomu ale nyní zlomila vaz série jedenácti zápasů bez výhry, která tým uvrhla na sestupové patnácté místo.

"Vedení klubu sáhlo k tomuto kroku a věří, že nový impulz pomůže ke kýžené výhře na Vysočině. Jedině tři body zajistí prvoligovou příslušnost i pro příští sezonu," uvedl předseda představenstva MFK Karviná Jan Wolf na oficiálním webu klubu. Spolu s Muchou u mužstva skončil i asistent Ivan Kopecký, který ve dvojici s Muchou fungoval od ledna.

"Byl to pro mě šok. Jsem zklamaný, protože o záchranu bojujeme do poslední chvíle. Bohužel, majitel se tak rozhodl. Svědomí mám čisté, udělal jsem maximum, abychom se zachránili," uvedl Mucha pro iDnes.cz.

Karvinští v posledním kole musejí pro záchranu mezi elitou v Jihlavě zvítězit. Jinak se po dvou sezonách vrátí do druhé ligy.

Mucha připustil, že se mu Karviná po čtyřech letech neopouští lehce. "Je to přece jen kus života a myslím, že jsem tady nějakou práci odvedl. To sice majitel ocenil, ale holt nyní se rozhodl takto. Klukům fandím a věřím, že mužstvo je schopné ten zápas zvládnout. Věřím jim," dodal Mucha.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud