24. května 2018 • 21:18

Kane bude pokračovat v San Jose, Sharks se upsal na sedm let

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Vedení hokejistů San Jose si v NHL pojistilo dlouhodobě služby šestadvacetiletého útočníka Evandera Kanea. Ceněný kanonýr podepsal se Sharks sedmiletý kontrakt. Přestože kluby oficiálně nezveřejnily finanční detaily dohody, podle informací zámořských médií by smlouva měla zajistit čtyřce draftu z roku 2009 celkový příjem 49 milionů dolarů (přibližně 1,1 miliardy korun).


Kane byl do kalifornského klubu vyměněn 26. února z Buffala za jiného forvarda Dannyho O'Regana a volby v draftu. Dobíhá mu šestiletá smlouva na 31,5 milionu dolarů, kterou podepsal v roce 2012 ještě jako hráč Winnipegu. Nebýt nového kontraktu, mohl se 1. července stát poprvé během kariéry v NHL nechráněným volným hráčem.

"V pouhých šestadvaceti letech se Evander etabloval jako jeden z opravdových silových útočníků současného hokeje. A také jako hráč, který umí rozhodovat zápasy. Jeho schopnosti perfektně zapadají do skupiny hráčů našeho týmu, v níž jsou mladí šikovní, ale i veteráni v rolích tahounů," uvedl generální manažer klubu Doug Wilson.

Kane v základní části nasbíral ze 78 zápasů 54 bodů díky 29 gólům a 25 nahrávkám. Hranici 20 gólů tak pokořil potřetí za sebou. Z toho odehrál v dresu Sharks 17 utkání s bilancí devíti zásahů a pěti asistencí. V devíti duelech, v nichž poprvé v kariéře okusil play off, přidal přes zdravotní problémy s ramenem a kolenem pět bodů (4+1). Celkem má na kontě v 574 kláních základní části 354 bodů (186+168).

San Jose, s nímž vyjednává o nové smlouvě i český útočník a jedna z hlavních hvězd klubu Tomáš Hertl, nadále vyhlíží velký týmový úspěch v podobě prvního Stanley Cupu klubové historie. Po finálové porážce s Pittsburghem před dvěma lety dohráli Sharks loni v play off už v prvním kole, letos sice na úvod přehráli jasně 4:0 na zápasy Anaheim, pak ale vypadli s finalistou Vegas Golden Knights po výsledku série 2:4.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud