26. května 2018 • 18:58

Středopolař Jihlavy Fulnek do poslední chvíle věřil v remízu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Vysočiny Jihlava opouštěli trávník po prohře s Karvinou, která je poslala do druhé ligy, se svěšeným hlavami a náladě na bodu mrazu. Všechny čtyři vzájemné duelu s Karvinou po jejím postupu do první ligy prohráli. Dnešní prohra ale znamenala definitivní konec nadějí, které se podařilo po zimní trenérské výměně pod vedením kouče Martina Svědíka na chvíli v úvodu jara vykřesat.


"Pocity jsou šílené, strašně těžko se popisují. Do poslední chvíle jsem věřil, že to zvládneme. Je to zmar. Nikdy jsem nic takového nezažil,“ soukal ze sebe po porážce krajní záložník Jakub Fulnek, který jako jediný z jihlavského týmu měl odvahu předstoupil před novináře.

Jihlava nesehrála dobrý zápas. Nevytvořila si jedinou vyloženou brankovou příležitost. "Měli jsme nějaké náznaky. A potom dostane takový hloupý gól po centru. Nějak to tam Kalabiška dotlačil. Hráli to, co potřebovali. Všechno na Wagnera. Nikam se nehnali," komentoval rozhodující trefu Fulnek.

Po inkasované brance domácí vrhla Jihlava všechny síly do útoku. Trenér Svědík nasadil do hry tři útočníky. Ani zvýšená ofenzivní síla k ničemu nevedla. "Vyplynulo to ze hry. Chtěli jsme na ně přitlačit, ale už to bylo na náhodu. Věděli jsme, že nemůžeme spoléhat na remízu. Zápas jsme chtěli vyhrát, abychom měli klid," odmítl spoléhání se na remízový výsledek, který by Jihlavu udržel mezi elitou.

"Minulé ročníky jsme boj o záchranu zvládli. Tak jsem věřil, že se nám to povede i letos. Připravení jsme byli dobře. Po podzimu jsme měli obrovské manko. Přesto jsme pořád věřili. O to víc to teď mrzí. Nejen tenhle ztracený zápas. Nezvládli jsme i některá předchozí utkání. Pokud by se to podařilo, tak jsme si dneska mohli jít jen zahrát," smutně konstatoval Fulnek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud