27. května 2018 • 17:48

Pětibojaři Kuf a Přibylová vyhráli smíšenou štafetu na SP v Sofii

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Moderní pětibojaři Jan Kuf a Eliška Přibylová vyhráli závod smíšených štafet na Světovém poháru v Sofii a vynahradili si zklamání z individuálních startů. Čeští reprezentanti v neolympijské disciplíně vedli od šermu a první místo v Bulharsku uhájili až do konce. Ve smíšené štafetě slaví český moderní pětiboj v SP premiérový úspěch.


"Oba ukázali, co umí. Honza závodil na úrovni absolutní světové špičky. Eliška se poprvé ocitla v situaci, kdy závodila ve Světovém poháru z prvního místa, a poradila si s tím skvěle. Mám jen slova chvály," uvedl v tiskové zprávě reprezentační trenér Jakub Kučera.

Kuf, kterého stál nevydařený šerm v kvalifikaci postup do závodu jednotlivců, tentokrát v úvodní disciplíně společně s Přibylovou zářil a Češi vyhráli i bonusové kolo. "Šerm se nám povedl hodně. Po nepovedeném šermu v semifinále individuálního závodu jsme to já i Eliška potřebovali," řekl Kuf.

V úvodním plavání byli Češi osmí. "Eliška si zaplavala osobní rekord, Honza za nejlepším plaveckým časem zaostal jen o dvě desetiny," přiblížil Kučera.

V parkúru i díky čisté jízdě Přibylové skončila česká dvojice pátá a do závěrečné kombinované disciplíny odstartovala s náskokem devíti sekund. Přibylová na prvním úseku odstup ještě navýšila. "Zvládla to suprově. Předala mi s příjemným náskokem, který jsem i přes lehké zdržení na druhé střelbě udržel a mohl jsem si posledních 800 metrů dost užít," radoval se Kuf.

Na druhé místo se po nejrychlejším běhu v kombinaci se střelbou posunula egyptská dvojice Ahmad Gandí, Salmá Abdal Maksúdová, třetí skončili Bělorusové Jaroslav Račuk a Iryna Prasjancovová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud