27. května 2018 • 20:20

Osm plavců má splněný limit na mistrovství Evropy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Po závodě Českého poháru v Pardubicích, který byl pro většinu českých reprezentantů jedinou šancí na splnění limitu pro start na mistrovství Evropy, splnilo požadovaná kritéria osm plavců. Dnes uspěli na stovce znakaři Simona Baumrtová a Tomáš Franta. Oba měli na jiných tratích start na srpnovém šampionátu v Glasgow jistý už dříve.


Už před Velkou cenou města Pardubic splnili limit Barbora Závadová (200 m polohový závod) a Filip Chrápavý (200 m prsa), kteří z různých důvodů měli jako nominační dřívější závod. Vedle Baumrtové a Franty se k nim v Pardubicích přidali Petra Chocová (50 m prsa), Jan Čejka (50 m znak), Petr Novák a Jan Šefl (oba 50 m motýlek).

Baumrtová dnes vyhrála závod na 100 metrů znak za 1:00,17 a vedle padesátky si zajistila i start na této trati. "Jsem moc spokojená. Jsem ráda, že můj čas na stovku jde tuhle sezonu pořád dolů. Chtěla jsem plavat pod minutu, ale důležité je, že jsem splnila limit. Zaplavané limity mě těší i proto, že jsem od středy do pátku měla teplotu," uvedla v tiskové zprávě Baumrtová.

Hned na třech znakařských tratích, vedle padesátky a stovky také na dvoustovce, se do Glasgow kvalifikoval Franta. "Třídenní závody byly dlouhé a v závěru už i trochu chyběly síly, ale dopadlo to dobře," poznamenal.

Reprezentační trenér Vlastimír Perna byl z výkonů v Pardubicích trochu zklamaný. "Očekával jsem, že limity splní více plavců. Předpokládal jsem, že by jich mohlo být deset a doufal jsem ve dvanáct," řekl.

Ve hře je ještě případné udělení divokých karet. V tu doufá i olympionik Jan Micka, který kvůli nemoci nabral tréninkové manko a v Pardubicích vůbec nezávodil. "Nemoci se dotkly i dalších plavců. Jestli nějakou divokou kartu udělíme, o tom budeme teprve rozhodovat," dodal Perna.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud