28. května 2018 • 11:22

Sklenička a Moravčík opouštějí Plzeň a míří do Montrealu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Čeští hokejoví obránci Michal Moravčík a David Sklenička opouštějí extraligovou Plzeň a míří do NHL. Účastníci letošního mistrovství světa v Dánsku podepsali dvouleté nováčkovské smlouvy s Montrealem, které jim v případě působení v kádru Canadiens zaručují maximální možný roční plat 925.000 dolarů. Západočeši o jejich odchodu do zámoří informovali na klubovém webu, následně přesun hráčů potvrdil i kanadský celek.


"Kluci dostali zajímavou nabídku a po zvážení ji oba přijali. Pro nás je to samozřejmě velká ztráta, nicméně už pracujeme na jejich nahrazení. Oběma přejeme hodně štěstí," uvedl sportovní manažer plzeňského klubu Tomáš Vlasák.

Jedenadvacetiletý Sklenička odehrál za Plzeň tři extraligové sezony a postupně se vypracoval v oporu Indiánů. V minulém ročníku debutoval v seniorské reprezentace a letos se probojoval i do konečné nominace na mistrovství světa. Na šampionátu v Dánsku nastoupil do všech osmi zápasů.

O dva roky starší Moravčík je odchovancem Plzně. Dres seniorského mužstva poprvé oblékl v mistrovské sezoně 2012/13, výrazněji se však do kádru prosadil až o dva roky později. V reprezentaci debutoval až v přípravě na letošní šampionát a stejně jako Sklenička na turnaji odehrál všechna utkání.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud