14. června 2018 • 20:48

Volejbalisté podlehli ve finále Evropské ligy Estonsku 0:3

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Čeští volejbalisté na druhý triumf v Evropské lize nedosáhli. Národní tým ve finále před domácím publikem v Karlových Varech prohrál s Estonskem jasně 0:3 po setech 21:25, 22:25 a 21:25.


Už díky postupu do finále si ale český tým zajistil start v kvalifikaci o Ligu národů, která nahradila Světovou ligu. O jedno postupové místo mezi elitu bude hrát reprezentace příští týden v Portugalsku na šestičlenném turnaji.

Češi vyhráli premiérový ročník Evropské ligy v roce 2004. V opavském finále tehdy po dvou hodinách porazili úřadující vicemistry světa Rusy.

Všechny sety utkání s Estonci měly podobný průběh. Češi dotahovali náskok soupeře a většinou se jim to povedlo po tvrdých servisech univerzála Fingera. V koncovkách ale domácí tým chyboval a soupeř hrál tvrději.

"Estonci byli lepším týmem. Po přihrávce měli lepší čísla a v obraně nás převyšovali. Jejich středáci měli výškovou převahu a obranu měli hodně dobře srovnanou," zhodnotil utkání trenér Michal Nekola v České televizi.

Trenér zkoušel do pole poslat na oživení místo Janoucha na nahrávku Pavla Bartoše, místo Michálka hrál na smeči od druhé sady Adam Bartoš. Ve třetím setu přišel do hry i blokař Patočka, ale Estonce se přehrát nepodařilo.

Češi dokázali díky úspěšným blokům odvrátit dva mečboly. Při třetím ale poslal Hadrava razantní servis do autu, což potvrdil videorozhodčí.

S Estonci se volejbalisté mohou utkat znovu právě v kvalifikaci Ligy národů. Tu budou hrát také Portugalsko, Kazachstán, Kuba a Chile. "Pojedeme tam s pokorou a s vírou v lepší zítřky. Jdeme se prát o další vítězství," uvedl Nekola.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud