18. června 2018 • 12:23

Ruská policie zatkla ve vlaku Brita, vzal prý policistovi zbraň

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Ruská policie vysadila z vlaku mířícího do Volgogradu dva britské fanoušky, z nichž jeden se dostal do konfliktu s policií a byl zadržen. Oznámila to agentura Reuters. Britští fanoušci měli namířeno na první zápas anglické reprezentace na fotbalovém mistrovství světa proti Tunisku, který se bude hrát ve Volgogradu dnes večer.


Zadržený Brit podle Reuters vzal služební pistoli policistovi, který vlakem cestoval. Pistole byla fanouškovi odebrána a muž byl zatčen. Druhý z dvojice se zranil na ruce poté, co rozbil okno v kupé. Po ošetření byl propuštěn z nemocnice.

O incidentu nejsou bližší informace, ruská média se o něm nezmiňují. Místní tisk, údajně na pokyn shora, dává přednost zprávám o vstřícnosti ruských úřadů vůči fanouškům a pokojné atmosféře mistrovství. Nechybí zprávy o chvále, která prý z anglického tábora zaznívá na adresu volgogradských pořadatelů.

Trenér Gareth Southgate prý agentuře TASS řekl, že příprava Rusů na šampionát je "fantastická". Angličtí rowdies podle něj problémy nezpůsobí. Delegace anglické fotbalové asociace dnes uctila památku obětí stalingradské bitvy z let 1942-43. Fotbalová Volgograd Arena, kde se dnes večer Anglie utká s Tuniskem, leží na úpatí Mamajovy mohyly, kde je uchován prach 35.000 obránců Stalingradu.

Podle volgogradské radnice bylo k posílení ostrahy povoláno několik tisíc policistů. Očekává se příjezd tří tisícovek anglických fanoušků, které mají policisté doprovázet po celé trase od nádraží až ke stadionu. Připravenost bezpečnostních složek několik dní před zahájením šampionátu přijel prověřit ruský ministr vnitra Vladimir Kolokolcev. Zápas je vyprodán, mnoho anglických fanoušků do města přicestovalo už během minulého týdne.

Volgogradské servery upozorňují, že fanoušci z Británie moc času prohlídce města nevěnují, vyhledávají spíš místní hospody, které už prý pociťují nedostatek piva. Místní záchytky ale údajně zatím žádného klienta neměly.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud