21. června 2018 • 10:33

V Novém Městě finišují přípravy tratí na MS v letním biatlonu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
V Novém Městě na Moravě se dokončují přípravy na první vrchol sezony, kterým bude za dva měsíce od 24. do 26. srpna mistrovství světa v letním biatlonu. Momentálně organizátoři dokončují úpravy tratí a další nezbytné stavební práce v prostoru stadionu a střelnice.


"Všechny práce směrem k letnímu biatlonu budou koncem července připraveny na kolaudaci. Rozšiřujeme zhruba o dva kilometry asfaltové tratě a také upravujeme stadion tak, aby odpovídal současným požadavkům biatlonové unie. Je to další ze série investic, aby se areál udržel v chodu," řekl ČTK prezident českého svazu Jiří Hamza.

Na letním světovém šampionátu se představí kompletní česká reprezentace. "Tato akce nabývá stále více na významu. Po dosavadních předběžných jednáních by se měli v Novém Městě představit v rámci přípravy na hlavní sezonu i kvalitní zahraniční soupeři," dodal Hamza.

Do Vysočina arény se vrací světový šampionát po sedmileté přestávce a na startu budou závodníci z více než dvaceti zemí. Hlavní událostí příští biatlonové sezony bude v Novém Městě před vánočními svátky od 20. do 23. prosince Světový pohár.

Nové Město se uchází o pořádání mistrovství světa v biatlonu v roce 2023, jediným protikandidátem je německý Oberhof. Rozhodne se na zářijovém kongresu mezinárodní unie (5.-9. září) v chorvatské Poreči.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud