22. června 2018 • 12:44

Egypt si stěžuje na výkon rozhodčích v zápase MS s Ruskem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Vedení egyptského fotbalového svazu podá protest kvůli výkonu rozhodčích v čele s Enriquem Cáceresem v zápase proti Rusku na mistrovství světa. Egypťané po úterní prohře 1:3 s domácím výběrem ztratili šanci na postup ze skupiny.


"Chceme, aby byl prošetřen výkon celého týmu rozhodčích," řekl agentuře Reuters předseda egyptského svazu Haní Abúrida, který je zároveň členem rady Mezinárodní fotbalové federace FIFA.

Podle funkcionáře byl egyptský obránce Ahmad Fasí v 47. minutě postrčen soupeřem, kvůli čemuž si dal vlastní gól. Africký tým se na paraguayského sudího Cácerese zlobil i kvůli situaci ze 78. minuty, kdy za stavu 3:1 nenařídil druhou penaltu v utkání za faul Ilji Kutěpova na Marvána Muhsína.

"Rozhodčí se měl podívat na video a obě situace přezkoumat. Je naším právem postěžovat si a požádat o vyšetření," podotkl Abúrida.

Egypt, který se na MS kvalifikoval po 28 letech, uzavře účinkování na ruském turnaji pondělním zápasem s dalším vyřazeným celkem Saúdskou Arábií. Za skupiny A postoupily do osmifinále Rusko a Uruguay.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud