22. června 2018 • 15:24

Němci hrají pod tlakem nejlépe, tvrdí bývalý kanonýr Klose

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalistům Německa hrozí na světovém šampionátu v Rusku konec už ve skupině, ale někdejší kanonýr Miroslav Klose obhájcům trofeje v sobotním klíčovém utkání se Švédskem věří. Podle historicky nejlepšího střelce MS, autora 16 branek, který trénuje reprezentační útočníky, hrají svěřenci Joachima Löwa pod tlakem nejlépe.


Němci si úvodní překvapivou porážkou 0:1 s Mexikem výrazně zkomplikovali situaci ve skupině F. V případě další prohry se Švédskem mohou jako třetí úřadující šampioni po sobě vypadnout už v základní fázi.

"V minulosti jsme odehráli ty nejlepší zápasy pod tlakem. Proto se soboty vůbec neobávám, naopak jsem velmi pozitivní," řekl pro německý list Tz Klose, který před čtyřmi lety v Brazílii pomohl ke zlatým medailím.

Historicky nejlepší střelec německé reprezentace (71) nehledal výmluvy, proč favorité nezvládli zápas s Mexikem. "Moc vysoká tráva, špatný rozhodčí, příliš silné slunce. Tohle nemám rád," prohlásil čtyřicetiletý Klose.

"Vždycky jsem se snažil dívat dopředu a strhnout ostatní. Němečtí hráči teď musejí předvést dobrý výkon. Je potřeba ukázat charakter," dodal bývalý fotbalista Kaiserslauternu, Brém, Bayernu Mnichov nebo Lazia Řím.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud