22. června 2018 • 19:35

Perušič a Schweiner si pochvalovali, jak jim pomohli diváci

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Postupem do osmifinále turnaje World Tour v Ostravě už beachvolejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner mají splněno. Poslední česká mužská dvojice v pavouku v dnešním play off porazila Švýcary Heidricha a Gersona 2:1 a v sobotu dopoledne bude o čtvrtfinále bojovat s Rusy Stojanovským a Veličkem.


Češi si pod vysokými pecemi v Dolní oblasti Vítkovic nemohli ve vyrovnané bitvě proti Švýcarům vynachválit podporu fanoušků, kteří je doslova dohnali k vítězství.

"Byli rozhodující faktor. Lidi nám hrozně pomohli, byla úžasná atmosféra, to se hraje vždycky líp. Kluci ze Švýcarska tady na centrkurtu ještě nehráli a asi je zaskočila ta kulisa," tvrdil Perušič. "První set byl z jejich strany plný chyb, nervózní. Ve druhém už začali hrát, jak je známe, zatlačili na servisu. V tie-breaku se nám ale povedl začátek a asi se zase projevila i nervozita na soupeřově straně."

Perušiče se Schweinerem v sobotním osmifinále čeká ruská dvojka Stojanovskij, Veličko. "V Číně už jsme s nimi jednou hráli a dostali jsme strašlivě do řepy. Kde jinde jim to vrátit než doma. Snad se taky trochu leknou atmosféry, moc jiných zbraní na ně nemáme," přiznal s úsměvem Perušič.

Češi jsou ale v pozici týmu, který nemá co ztratit. S postupem do osmifinále už jsou oba spokojeni. "Nedá se říct, že jsme přijeli pro nějaký výsledek. Je to strašně vyrovnané, každý může porazit každého, rozhodne pár balonů a detailů. Můžete klidně skončit čtvrtí ve skupině, pětadvacátí celkově. Jsme proto už maximálně spokojení. Hlavně jsme chtěli hrát dobře a ukázat, že umíme konkurovat světovým týmům," dodal Schweiner.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud