23. června 2018 • 12:51

Tetteh začal ve Spartě gólem, prohru s Trenčínem ale neodvrátil

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Sparty zahájili letní přípravu domácí porážkou s Trenčínem 1:2. Premiéru v rudém dresu prožily i obě hlavní posily brankář Milan Heča a útočník Benjamin Tetteh, který se hned blýskl gólem a ještě nastřelil tyč. V následné odvetě Sparta zvítězila 4:2, když rozhodla v závěru góly Nicolae Stanciua a Daniela Holzera.


Debutující Heča udržel čisté konto jen deset minut, než ho střelou z hranice vápna pokořil Ubbink. Sparta ale jinak byla aktivnější a ve 22. minutě přišlo vyrovnání. Kanga kolmicí vysunul aktivního Tetteha, posila z Bohemians zachovala klid v koncovce a nájezd zakončila gólem.

"Snažil jsem se předvést v tom nejlepším světle a jsem rád, že jsem dal branku. Chtěl jsem dát více branek, ale neměl jsem štěstí," řekl novinářům Tetteh. "Máme za sebou náročné tréninky, snažím se s klukama udržet krok. Je to pro mě velký krok v kariéře a šance hrát za Spartu je pro mě velkou výzvou," dodal ghanský útočník.

Sparta měla další šance. Kayovu hlavičku vykopl z branky jeden z obránců, Vukadinovič po sólu obešel i gólmana, ale minul prázdnou branku. Ve druhé půli Tetteh nevyužil tři další možnosti, mimo jiné trefil tyč.

V 77. minutě udeřil Trenčín, když se po závaru ve vápně střelou prosadil Čatakovič a zařídil výhru slovenského celku. "Trefili jsme tyč a pak sami dostaneme gól na 1:2. Ale výsledek v této fázi není důležitý," řekl trenér Sparty Pavel Hapal, kterého potěšil Tettehův výkon. "Snažil se a pracoval pro mužstvo. Byly tam ale i další dobré výkony. Třeba Vukadinovič oživil pravou stranu," upozornil.

Do druhého zápasu nastoupila Sparta s jinou sestavou. Už v prvním utkání musel na stoperu nastoupit obvyklý bek Čivič, tentokrát kvůli přetrvávajícím potížím Štetiny hrál na stoperu záložník Kulhánek. V útoku dostal šanci navrátilec z hostování Pulkrab vedle Šurala.

Sparta opět byla lepší v kombinaci, ale Šural svou šanci nevyužil, Stanciův gól neplatil pro ofsajd a další Šuralovu příležitost skvěle chytil trenčínský brankář Chovan. Až v úvodu druhé půle Vatajelu uvolnil Ben Chaima, který obešel gólmana a zamířil do prázdné branky.

Po hodině hry přišla chyba v rozehrávce Trenčína a střelou z dálky po zemi se prosadil sparťanský záložník Ristič. Pak ale Paur využil dvě standardní situace a během tří minut bylo vyrovnáno.

Trenčín však opět chyboval, tentokráte při vhazování autu, Ristič prostrčil míč na Stanciua a rumunský reprezentant dloubáčkem zařídil výhru. Tu ještě potvrdil Holzer po hezké kombinační akci.

"Výsledky nás nezajímají, i když jsme samozřejmě chtěli vyhrát oba zápasy. V prvním případě se to nepovedlo, ve druhém ano, ale hlavní je, že si zahráli všichni hráči. S některými pasážemi jsme nebyli spokojeni, ale to přičítám tomu, že jsme v úvodu přípravy hodně tvrdě trénovali a na hráčích jsem cítil, že toho mají plné zuby," hodnotil dvojutkání Hapal. "Testy, dvoufázové tréninky, takže únava hrála velkou roli, ale pro mě je důležité, aby hráči dokázali zvládat věci i v únavě," potěšilo Hapala vítězství vybojované v závěru.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud