23. června 2018 • 22:47

Hlasy po utkání mistrovství světa ve fotbale Německo - Švédsko

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hlasy po utkání skupiny F mistrovství světa ve fotbale Německo - Švédsko (2:1):


Joachim Löw (trenér Německa): "Vítězství bylo šťastné, ale zasloužené, protože jsme za ním šli. Prokázali jsme dobrou morálku. Inkasovali jsme jako první, taková chyba se občas stane i hráči, jako je Toni Kroos. Ale jsem rád, že to napravil a vstřelil hrozně důležitý gól. Dnes to byl mnohem lepší výkon než proti Mexiku. Nebylo tam tolik mezer v obraně a v útoku jsme byli mnohem nebezpečnější."

Janne Andersson (trenér Švédska): "Někteří hráči Německa začali slavit gesty, která mě velmi naštvala. Bylo to nezdvořilé. Bojovali jsme po celý zápas férově a takhle se po závěrečném hvizdu nemají protihráči chovat. Samozřejmě nás mrzí, že po takovém utkání a výkonu odcházíme s prázdnou. Zvláště když opakované záběry prokázaly, že v první půli tam měla být pro nás penalta. Je to asi nejtěžší závěr zápasu, co jsem v kariéře zažil. Ale musíme to přijmout. Skupina je stále otevřená, takže si musíme olízat rány a zabojovat o postup. Naše šance jsou pořád velké."

Toni Kroos (záložník Německa, autor vítězného gólu): "Za dnešní výkon si tu výhru zasloužíme. Asi by potěšilo mnoho lidí, kdybychom dnes vypadli, ale s námi to není tak snadné. Inkasovaný gól jde samozřejmě na můj vrub. Ale ve druhé půli jsme ukázali naši sílu. Teď si musíme odpočinout a pak přesvědčivě zvládnout zápas s Koreou."

Thomas Müller (záložník Německa): "Dali jsme do toho všechno a nakonec jsme byli odměněni. Museli jsme věřit do poslední vteřiny. Předtím jsme měli smůlu, když jsme trefili tyč, pak se k nám štěstí přiklonilo. Může to být pro nás zásadní obrat celého turnaje. Ale to uvidíme později. Teď je možné všechno."

Emil Forsberg (záložník Švédska): "Sehráli jsme fantastický zápas, vedli jsem a trápili jsme je. Bylo to ale náročné, protože jsme se celý zápas bránili, a když jsme se dostali do šance, tak jsme ji nevyužili. Měli jsme být trpělivější v bránění a neudělat takový faul. Ztratit utkání v nastavení je strašná škoda."

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud