24. června 2018 • 10:36

Švédové šli do strkanice: Němci po výhře provokovali, nemají respekt

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér švédských fotbalistů Janne Andersson prožil v sobotu večer asi nejhorší závěr zápasu ve své kariéře. Nejen že jeho svěřenci prohráli na mistrovství světa s Německem 1:2 po gólu v páté minutě nastavení, ale rozzlobilo ho i chování soupeře. Němečtí hráči podle něj svými gesty ukázali, že nerespektují soupeře.



Emoce plály na stadionu v Soči po dramatickém rozuzlení utkání naplno. "Někteří hráči Německa začali slavit gesty, která mě velmi naštvala," prohlásil na tiskové konferenci Andersson. "Máchali pěstmi před našimi obličeji. Bylo to nezdvořilé. Bojovali jsme po celý zápas férově a takhle se po závěrečném hvizdu nemají protihráči chovat," dodal.

Některé záběry ukázaly jednoho z členů německého realizačního týmu, jak aktivně provokoval blízko lavičky soupeře. Hned proti němu vystartovalo její osazenstvo včetně náhradníků.

Německý trenér Joachim Löw odmítl, že by se sám do podobného chování zapojil. "Kdo něco takového dělal? Dělal jsem něco takového já? Soustředíme se na jiné věci, nic takového jsem neviděl. Po zápase jsme se objali. Bylo to drama, prostě horská dráha," řekl.

 

V tom měl pravdu. Gesta Němců jen přiživovala zklamání, které Švédové prožívali. V průběhu zápasu totiž vedli a mířili za postupem ze skupiny. Pak sice dovolili obhájci titulu vyrovnat, ale pořád měli velmi dobrou výchozí pozici. Navíc dohrávali posledních osm minut v přesilovce po vyloučení Jeroma Boatenga. Přesto pustili soupeře do šancí a v nastavení Toni Kroos z přímého kopu rozhodl o výhře Němců.

"Nemohu nikoho vinit. Byl to výjimečný kousek velké individuality. Dřeli jsme, ale přišel tenhle skvělý okamžik. Je to asi nejtěžší závěr zápasu, co jsem v kariéře zažil," připustil Andersson. "Samozřejmě nás mrzí, že po takovém utkání a výkonu odcházíme s prázdnou. Zvláště když opakované záběry prokázaly, že v první půli tam měla být pro nás penalta," připomněl situaci ze 13. minuty.

V ní utíkal obraně Marcus Berg, ale po kontaktu s dobíhajícím Boatengem místo střely upadl. Ačkoli se podle opakovaných záběrů zdálo, že šlo o faul, a na utkání dohlížel videorozhodčí, sudí nechali ve hře pokračovat a penaltu neodpískali.

"Musíme to přijmout. Skupina je stále otevřená, takže si musíme olízat rány a zabojovat o postup. Naše šance jsou pořád velké," připomněl Andersson, že k postupu by měla stačit jakákoli výhra nad Mexikem.

Ostrá výměna názorů po dramatické výhře Němců nad Švédskem
Ostrá výměna názorů po dramatické výhře Němců nad Švédskem

Postoupí vůbec Němci dál? Jejich hra se mi zase nelíbila, říká Kotal
Video se připravuje ...

Debata Sportu: Němečtí stopeři nevyhráli hlavičku, Boateng byl bohorovný
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud