24. června 2018 • 13:26

Podrazil s Helešicem vyhráli poprvé závod SP ve veslování

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Jakub Podrazil a Lukáš Helešic na dvojce bez kormidelníka poprvé v kariéře vyhráli závod Světového poháru ve veslování. Čeští reprezentanti triumfovali ve druhém dílu seriálu v rakouském Ottensheimu, kde ve finále oplatili tři týdny starou porážku chorvatským bratrům Valentinu a Martinovi Sinkovičovým. Porazili je o 88 setin sekundy. Třetí skočila další bratrská dvojice Valentin a Théophile Onfroyové z Francie.


Svěřenci trenéra Milana Dolečka staršího v Rakousku vyhráli úvodní rozjížďku i semifinále a velmi dobrý výkon předvedli i ve finále. V úvodu se Podrazil s Helešicem drželi na druhém místě za Francouzi, ale v polovině trati již vedli a první místo udrželi až do cíle. V závěru se jim podařilo odrazit i mocný finiš chorvatské dvojice, která se dokázala posunout ze třetího místo na druhé.

"Byl to fantastický závod. Chtěli jsme dobře odstartovat, ale zároveň jsme věděli, že musíme ušetřit síly na závěr. Snažili jsme se jet uvolněně a na maximum. Bratři Sinkovičové se na nás dotahovali, ale těsné vedení jsme udrželi," řekl Helešic.

S Podrazilem si na začátku sezony vyměnil v lodi pozici a přenechal mu roli veslovoda. "To, že jsme porazili Chorvaty, je pro nás docela překvapivé. Jsou to stříbrní medailisté z mistrovství světa," podotkl veslař pražské Dukly. "Nic to ale nemění na tom, že v úterý se sejdeme v loděnici a budeme se opět poctivě připravovat," dodal Helešic.

Podrazil s Helešicem byli jedinou českou posádkou, která se do finálových bojů dostala. Lenka Antošová a Kristýna Fleissnerová na dvojskifu vyhrály finále B a obsadily celkově sedmé místo. Nově složená párová čtyřka vedená olympijskou vítězkou na skifu Miroslavou Topinkovou byla v "béčku" pátá a celkově jedenáctá.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud