24. června 2018 • 14:38

Šéf Sportingu, který prý poštval fanoušky proti týmu, byl odvolán

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Zemětřesení ve fotbalovém Sportingu Lisabon po květnovém napadení týmu fanoušky během tréninku vyvrcholilo odvoláním prezidenta klubu Bruna de Carvalha. Po jeho odchodu volalo několik členů vedení a sobotní valná hromada šestačtyřicetiletého funkcionáře skutečně sesadila. Nový šéf klubu se bude volit 8. září.


V polovině května vtrhlo do tréninkového centra Sportingu asi 50 maskovaných fanoušků, kteří napadli hráče a realizační tým. Nejvážněji útok naštvaných příznivců, kteří byli ozbrojeni tyčemi a řemeny, odnesl nizozemský útočník Bas Dost, jenž utrpěl dvě tržné rány na hlavě. Fanoušky naštvala porážka v závěrečném ligovém kole s Marítimem, která Sporting stála konečné druhé místo v tabulce a tím i postup do Ligy mistrů, který navíc vybojoval městský rival Benfica.

Podle některých hlasů mohl za problémy s příznivci i Carvalho, který prý proti hráčům fanoušky poštval. Kvůli incidentu už Sporting opustil trenér Jorge Jesus a odchod oznámilo i několik hráčů včetně reprezentačního brankáře Ruie Patrícia.

Carvalho byl v čele klubu od roku 2013. Za tu dobu Sporting získal jedno prvenství v Portugalském a Ligovém poháru.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud