24. června 2018 • 20:37

Hvězdný Sagan o (ne)plánovaném úniku, nájezdu fanoušků i Tour

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Peter Sagan ukázal na společném mistrovství silničních cyklistů České republiky a Slovenska svou extratřídu. Dlouhým sólem si vyjel šestý titul a prodloužil tak kralování Saganů na trůnu, neboť předchozí dva ročníky slovenského šampionátu vyhrál po sérii pěti Petrových titulů jeho starší bratr Juraj.



"Ani nevím, proč jsem se rozhodl pro takový únik. To se vlastně ani nedá naplánovat, ale vyšlo to skvěle," řekl osmadvacetiletý Sagan na tiskové konferenci.

Přiznal, že mu nevyhovuje, když se v závodě střídá nástup za nástupem. "Peloton zrychluje, zpomaluje, zase zrychluje. To úplně nesnáším. Nic pro mě. Proto když se přesně tohle odehrávalo, raději jsem si řekl, že pojedu dopředu, budu si držet tempo a uvidím, co se z toho vyvine. Pelotonu možná vyhovovalo, že do úniku šel Slovák, když se jelo v Česku," dodal Sagan.

Suverénní vítěz! Sagan ovládl společné mistrovství s velkým náskokem
Video se připravuje ...

Okruh v Plzni se mu líbil. "Vyhrál jsem, takže byl super," smál se Sagan. "Byl to hodně rychlý okruh, s nově položeným asfaltem. Pro mě vážně závod s dobrým profilem. A slušný trénink na Tour de France, taková delší časovka," dodal s nadsázkou Sagan, jenž se bude chtít po loňské diskutabilní diskvalifikaci vrátit na listinu vítězů bodovacího závodu.

V úniku nakonec strávil zhruba polovinu ze 192 kilometrů dlouhého závodu. "Ale bylo to v pohodě. Když se závodí na okruhu, rychleji člověku vše ubíhá, protože dobře vím, co mě čeká. Zatímco při etapě natažené v krajině jdu do neznáma," vysvětlil.

Slovenský mistr republiky a celkový vítěz závodu Peter Sagan
Slovenský mistr republiky a celkový vítěz závodu Peter Sagan

Před nejslavnějším závodem světa zamíří na den do Monaka, pak ho čeká sedmidenní vysokohorské soustředění. "Potom se letecky přesunu na start Tour de France. Tam už toho moc nenatrénuji. Jen prezentace, rozhovory a mediální či sponzorské povinnosti," nastínil.

A největší soupeři v boji o zelený trikot? "Zpočátku to jsou všichni, postupně probíhá přirozená selekce, po níž zůstanou tři čtyři, možná pět lidí. Jenže těžko předvídat. Minulý rok jsem měl být největší adept já a skončil jsem doma u televize," pousmál se hvězdný cyklista, za kterým dorazilo i spoustu fanoušků ze Slovenska.

"Moc si toho vážím, i když někdy to může být... ne že otravné, ale všechno co dělám, má svoje plusy a minusy. Hodnotím to pozitivně, že mohou vyjádřit radost jen z toho, že mě vidí... Když stačí tak málo ke štěstí, tak já z toho mám radost," poznamenal Peter Sagan.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud