25. června 2018 • 08:01

Golfista Watson vyhrál potřetí v kariéře Travelers Championship

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Americký golfista Bubba Watson vyhrál již potřetí v kariéře turnaj Travelers Championship. Na okruhu PGA se dvojnásobný vítěz Masters radoval celkem podvanácté a letos jako první slavil už třetí titul.


"Myslel jsem si, že je nemožné dosáhnout na PGA na deset titulů a teď už mám o dva víc," řekl Watson, jenž slavil s dcerou Dakotou v náručí a za ruku držel syna Caleba. "Teď potřebuju ještě jednou vyhrát v Augustě (Masters) a bude to skvělé."

Devětatřicetiletý Watson zahrál ve finálovém kole sedm ran pod par a k titulu mu pomohl i Angličan Paul Casey, který závěrečný den nezvládl. Na hřišti TPC River Highlands Watson vyhrál s náskokem tří ran před čtveřicí hráčů.

"Je to úžasná jízda, celá moje kariéra, ale letošní rok je výjimečný," řekl Watson, který už letos vyhrál v únoru v Los Angeles a jamkovku v Austinu.

Američan začal čtvrté kolo s odstupem šesti ran za Caseym. Na první devítce stáhl dvě a pět birdie přidal na druhé. Kolo ukončil parádní přihrávkou na osmnáctý green a doklepnutím do jamky. "Na šestnáctce jsem si uvědomil, že bych mohl vyhrát," řekl Watson, který v roce 2010 vyhrál na Travelers svůj první titul na PGA.

Znovu se v Cromwellu radoval před pěti lety, kdy porazil Caseyho v rozstřelu. "Rád bych si s ním dal play off znovu, ale nepadalo mi to a on hrál moc dobře," řekl Angličan, který v neděli zahrál jen jedno birdie a třikrát měl bogey.

Výhra přiblížila Watsona k účasti v letošním Ryder Cupu, duelu USA proti Evropě, který se uskuteční v září v Paříži. Předloni se totiž do vítězného amerického týmu nevešel.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud