25. června 2018 • 13:39

Van Bommel chce k PSV Eindhoven za asistenta tchána Van Marwijka

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Současný realizační tým australské fotbalové reprezentace by po mistrovství světa mohl pokračovat ve spolupráci, ovšem na lavičce PSV Eindhoven a v pozměněných rolích. Nizozemský šampion už oznámil, že hlavním koučem se stane Mark van Bommel, který je asistentem u australského národního týmu. A do svého týmu chce nejen dalšího asistenta Jurgena Dirkxe, ale i hlavního kouče Austrálie Berta van Marwijka, jenž je navíc jeho tchánem.


"Brzy by se to mělo rozhodnout. Zbytek realizačního týmu nyní intenzivně sestavujeme," řekl generální manažer PSV Toon Gerbrands. Podle médií by měl Van Marwijk přijmout minimálně roli poradce. Už delší dobu je totiž jasné, že u australské reprezentace ho po šampionátu nahradí Graham Arnold.

Bývalý nizozemský reprezentant Van Bommel byl jmenován koučem PSV poté, co dosavadní kouč Philip Cocu přijal nabídku Fenerbahce Istanbul. Jednačtyřicetiletý Van Bommel dosud působil u juniorky PSV, kde vedl i českého záložníka Michala Sadílka.

Příprava PSV na novou sezonu začíná ve středu, přičemž Austrálie svůj poslední zápas ve skupině hraje v úterý. "Pokud Austrálie vypadne, měl by Van Bommel stihnout první trénink. Ale počítáme s tím, že se k nám připojí i později a třeba rovnou jako nový mistr světa," dodal Gerbrands.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud