25. června 2018 • 14:55

Češi začnou Ligu národů na Slovácku, proti Slovákům půjdou v Praze

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úvodní zápas fotbalové Ligy národů mezi Českem a Ukrajinou se odehraje 6. září od 20:45 v Uherském Hradišti na stadionu Slovácka. Dnes o tom informovala Fotbalová asociace ČR. Národní tým se tak na Slovácko vrací po devíti letech. Druhý domácí duel skupiny B1 se Slovenskem bude 19. listopadu hostit jeden z pražských stadionů Sparty či Slavie.



Uherské Hradiště naposledy hostilo seniorskou reprezentaci 9. září 2009 při kvalifikačním výhře 7:0 nad San Marinem. Od té doby tamní stadion s kapacitou 8000 míst hostil jen mládežnické a ženské výběry. V roce 2015 se na něm hrály zápasy mistrovství Evropy do 21 let.

"Soutěžní duel národního týmu se vrací do Hradiště po devíti letech a my pevně věříme, že čeští fotbalisté si užijí výjimečnou sportovní kulisu. Uherské Hradiště se výborně zhostilo pořadatelství evropského šampionátu hráčů do 21 let v roce 2015, skvělé hodnocení si stadion odnesl také z červnové inspekce zástupců UEFA," řekl předseda FAČR Martin Malík.

V posledních sedmi letech hrál národní tým soutěžní zápasy jen v Praze, Plzni, Olomouci a Ostravě. Proto si vedení Slovácka cení, že tentokráte dostalo důvěru. "Je to skvělá zpráva pro nás i všechny fanoušky v regionu. Národní tým měl u nás vždy silnou podporu a jsem přesvědčen, že nyní tomu nebude jinak. Stadion v současné chvíli splňuje zásadní podmínky pro evropské soutěže. Utkání reprezentačního áčka ČR s Ukrajinou je pro nás nejvyšším možnou metou," uvedl ředitel klubu Petr Pojezný. "Všem fanouškům mohu slíbit, že na Slovácku se mohou těšit na výjimečný fotbalový večer," dodal.

Prodej vstupenek na utkání bude zahájen 16. července na serveru www.vstupenkyfotbal.cz, k dispozici budou v cenových relacích 290, 390 a 590 korun. "S utkáním bude spojeno také množství doprovodných aktivit, které budou zaměřeny především na malé fanoušky národního týmu. Chceme v Uherském Hradišti uspořádat svátek fotbalu," dodal Malík.

 Het bude po lize partnerem reprezentace

Společnost HET, která byla v uplynulé sezoně titulárním partnerem fotbalová ligy, bude nadále podporovat český fotbal. Výrobce nátěrových hmot se stal prémiovým partnerem národního týmu. Detaily smlouvy včetně sumy nebyly zveřejněny. "Jsme moc rádi, že se společnost HET rozhodla i nadále působit v českém fotbale. Po roce spolupráce u nejvyšší ligové soutěže jsme dobře věděli, co můžeme od tohoto partnera očekávat, a jednání tak probíhala rychle a konstruktivně," řekl předseda FAČR Martin Malík. HET se před rokem rozhodl zařadit do názvu fotbalové ligy s vědomím, že nyní v létě ho vystřídá sázková společnost Fortuna. "V předstihu jsme se zajímali o jiné alternativy spolupráce. Ze stávajících možností jsme si vyhodnotili, že podpora národního celku nám dává největší smysl. Jsme česká značka s českými majiteli, kteří fandí českému národnímu týmu," řekl jednatel společnosti HET Jiří Sokol.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud