25. června 2018 • 21:45

Kolumbijci Sánchezovi po vyloučení na MS za ruku vyhrožují smrtí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Kolumbijskému záložníkovi Carlosi Sánchezovi chodí po vyloučení v utkání s Japonskem (1:2) na mistrovství světa výhrůžky smrtí. Proto mu tým věnoval nedělní vítězství 3:0 nad Polskem, které udrželo svěřencům trenéra Josého Pekermana šanci na postup. Hrozby Sánchezovi na sociálních sítích vyšetřuje policie.


"Dostali jsme nějaké informace, ale nemůžu nic říct. Toho hráče to hluboce zasáhlo a myslím, že všichni chápeme, že fotbal je teď stranou. Tyhle věci se nedají brát na lehkou váhu. Ať už se to potvrdí, nebo ne, je to mimořádně bolestivé," uvedl Pekerman.

Dvaatřicetiletý Sánchez, který strávil jaro na hostování z Fiorentiny v Espaňolu Barcelona, dostal už ve třetí minutě utkání s Japonskem červenou kartu za hru rukou. Navíc způsobil penaltu, kterou Japonci proměnili. Jeho spoluhráči pak vyrovnali, ale v dlouhé početní nevýhodě asijskému celku nakonec neodolali.

V roce 1994 šokovala fotbalový svět vražda kolumbijského obránce Andrése Escobara, který byl ve své vlasti zastřelen deset dní poté, co si dal na mistrovství světa v USA v utkání s domácím týmem vlastní gól. Kolumbijci prohráli 1:2 a později kvůli tomu vypadli v základní skupině. Jeho vražda byla spojována s vlastní brankou, což se ale neprokázalo.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud