12. července 2018 • 13:46

Organizátoři OH 2020 v Tokiu musí bojovat s vedrem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Organizátoři olympijských her v Tokiu 2020 budou muset využít všechny dostupné možnosti, jak bojovat s očekávaným vedrem. O vysokých červencových teplotách panujících v japonské metropoli se nyní na vlastní kůži přesvědčil šéf inspekčního týmu Mezinárodního olympijského výboru (MOV) John Coates.


Letní olympijské hry se budou za dva roky v Tokiu konat od 24. července do 9. srpna. Teploty v centru města v těchto týdnech přesahují 35 stupňů Celsia a tisíce lidí končí v nemocnicích se srdečními problémy. Podle expertů budou OH probíhat za podmínek, v nichž se obvykle sportovní aktivity nedoporučují.

"Jsme si vědomi toho, že se musíme připravit na extrémní teploty. Ale Japonsko není první zemí, která se s tím musí vyrovnat. Je to přirozený důsledek toho, že se hry konají v červenci a srpnu," uvedl Coates na tiskové konferenci během dvoudenní návštěvy Tokia.

Japonská vláda a představitelé metropole kvůli hrozícímu horku plánují položit chodníky, které vyzařují méně tepla, a vysázet podél silnic a cest vysoké stromy. "Musíme se postarat o diváky i sportovce. Například maratony a silniční chůze budou stejně jako na předchozích hrách začínat co nejdříve, aby účastníci unikli vedru," dodal Coates.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud