15. července 2018 • 19:56

Breite převzal pásku po Coufalovi a bude poprvé v lize kapitánem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Po odchodu obránce Vladimíra Coufala do pražské Slavie povede do nové sezony fotbalisty Liberce jako kapitán záložník Radim Breite. Osmadvacetiletý středopolař už si tuto roli v minulosti vyzkoušel v předchozích působištích, ale ještě nikdy v nejvyšší soutěži.


"Býval jsem kapitánem ve druhé lize i dříve, takže asi nic nového. Samozřejmě všichni vidí historii libereckého klubu, takže být kapitánem ve Slovanu není jako být kapitánem někde v divizi. Aniž bych se chtěl někoho dotknout," řekl Breite novinářům po dnešní remíze 1:1 s Vratislaví v posledním přípravném duelu před startem sezony.

"Nějaký závazek to je. Myslím, že se všichni tak nějak shodli, jak trenér, tak hráči. Ale tady v tomhle mančaftu jsme si všichni rovni, není tu žádný frajer, co by dokázal něco tak extra. Než když tady byli hráči, které jsem tady zažil, jako Milan Baroš, Martin Latka. Nejdůležitější je, abychom se všichni respektovali a hráli jeden za druhého," dodal bývalý hráč Teplic, Varnsdorfu, Čáslavi a České Lípy.

Liberec jako tradičně potkala v pauze obměna kádru. "Je to takové furt dokola. Jsem tady dva a půl roku a přijde mi, že každé tři měsíce se každý ptá na to, jaké to je, když hodně hráčů odchází. Já myslím, že to není jen tady, je to v každém klubu. Nic s tím neuděláme. My jsme tady, všichni chceme vyhrávat, hrát nahoře a hlavně z toho mít radost," uvedl Breite.

Navzdory změnám v kádru prožil jeho celek velmi dobrou přípravu a z šesti utkání si připsal čtyři výhry, remízu a porážku. "Myslím, že přípravu jsme měli dobrou. Ano, někdy se říká, že když je dobrá příprava, není dobrá liga, ale já doufám, že to u nás neplatí a že začneme výhrou. Hrajeme doma s Karvinou, tak věřím, že to dobře odstartujeme," řekl Breite.

Se spoluhráči si zvyká na nového slovenského trenéra Zsolta Hornyáka, který nahradil Davida Holoubka. "Každý trenér má úplně jiný styl, takže si na to musíme zvyknout. Ale myslím, že to byla dobrá volba. Trenér do nás dostává styl, co chce hrát. Myslím, že to ještě chvíli potrvá, ale bude se to líbit fanouškům a budeme vyhrávat," mínil Breite.

"Trenér umí situace skvěle odlehčit, ale umí i zařvat. Párkrát jsme to už zažili. Myslím, že všichni pak sedí jak přikovaní na židlích," dodal s úsměvem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud