15. července 2018 • 22:29

Neymar měl na MS nejvíce střel, "maratoncem" je Perišič

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Přestože brazilský fotbalista Neymar odehrál o dva zápasy méně než semifinalisté mistrovství světa v Rusku, připsal si největší počet střel z celého turnaje. Z týmů byl nejaktivnější poražený finalista Chorvatsko a nejvíce branek zaznamenala Belgie. Nejvíce kilometrů naběhal chorvatský záložník Ivan Perišič.


Neymar, který s Brazílií vypadl ve čtvrtfinálové, vyslal 27 střeleckých pokusů, což mu však stačilo jen k dvěma gólům. Třináct jeho ran mířilo mezi tyče. Totožný počet střel vyslal mimo branku Perišič, jenž se 72 kilometry vévodí i statistice naběhané vzdálenosti.

Jeho celek se nejčastěji tlačil do zakončení. Chorvaté podnikli 352 útoků a vyprodukovali 115 střel. Jen 29 z nich ale mířilo mezi tyče. Zároveň se balkánský celek stal nejvíce faulujícím i faulovaným týmem šampionátu a 21 nedovolených zákroků si připsal jeho záložník Ante Rebič.

Chorvaté si připsali i nejvyšší počet žlutých karet (15) a ve svém středu měli i hráče s nejvyšším počtem odehraných minut - kapitána Luku Modriče, jenž byl vyhlášen nejlepším fotbalistou turnaje.

Mistři světa Francouzi ukázali výbornou produktivitu. Čerství šampioni vyslali o 32 střel méně než Chorvatsko, přesto jim to vyneslo stejně gólů (14) a jen o dva méně, než měla Belgie (16).

Anglie na šampionátu potvrdila, že už se nesoustředí na ostrovní herní styl plný nákopů, a překvapivě měla na kontě nejvíce přihrávek ze všech týmů. Mezi jednotlivci pasům kraloval Sergio Ramos, přestože jeho Španělsko vypadlo už v osmifinále.

Angličané sedm z 12 gólů dali ze standardek. Ve svém středu měl výběr Albionu s šesti brankami i nejlepšího střelce turnaje Harryho Kanea. Nejvíce zákroků (27) si připsal Thibaut Courtois, který Belgii pomohl k zisku historického bronzu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud