16. července 2018 • 13:17

Joshua bude obhajovat tituly proti Povětkinovi 22. září

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
V sobotu 22. září bude neporažený britský boxer Anthony Joshua obhajovat mistrovské pásy čtyř organizací proti ruskému vyzyvateli Alexandru Povětkinovi. Už dříve bylo jasné, že souboj dvou profesionálů v těžké váze a bývalých olympijských vítězů se na podzim uskuteční ve Wembley.


Osmadvacetiletý Joshua vlastní tituly organizací WBA, IBF, WBO i méně významné IBO od březnového vítězství nad Novozélanďanem Josephem Parkerem v Cardiffu. Tehdy vyhrál i 21. souboj v profiringu. O deset let starší Povětkin z 35 zápasů prohrál jediný s bývalým ukrajinským šampionem Vladimirem Kličkem na podzim 2013.

Termín souboje Joshua - Povětkin dnes oznámil promotér britské hvězdy Eddie Hearn. Následně, opět v londýnském Wembley, by mělo dojít na dlouho očekávaný sjednocovací duel mezi Joshuou a Američanem Deontayem Wilderem, jenž má v držení titul WBC.

"Už se nemůžu dočkat, až budu zpátky v ringu. Od konce března už uplynula hrozně dlouhá doba. Mám deset týdnů na intenzivní přípravu a ta bude potřeba. Povětkin je velká výzva," řekl Joshua britským médiím.

Natěšený je i ruský boxer. "Utkám se s momentálně nejlepším boxerem na světě a 22. září chci využít příležitosti. Má čtyři pásy a já je všechny chci. Jsem rád, že souboj už má termín i místo," řekl Povětkin.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud