17. července 2018 • 09:30

Maradona už vládne v Brestu: obří džíp i prsten, těší se na Lukašenka

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Legendární argentinský fotbalista Diego Maradona se dnes oficiálně ujal funkce předsedy Dinama Brest. Fanouškům běloruského klubu se přijel představit na stadion ve vojenském automobilu s obřími koly a prohlásil, že jeho cílem je, aby týmu fandil i prezident země Alexandr Lukašenko.



"Chci si pořídit fotku s Lukašenkem. Doufám, že se stane naším fanouškem," uvedl Maradona na adresu autoritářského běloruského prezidenta, který je známý svou náklonností ke sportu.

Sedmapadesátiletý mistr světa z roku 1986 podepsal s Brestem už v květnu smlouvu na tři roky. Bývalá hvězda Barcelony a Neapole uvedla, že nemá problémy s životem v Bělorusku. "To, že tady bude Diego žít, přitáhne na naše zápasy fanoušky z celého světa," míní ředitel Dinama Viktor Radkov.

Legendární argentinský fotbalista Diego Maradona se oficiálně ujal funkce předsedy Dinama Brest
Legendární argentinský fotbalista Diego Maradona se oficiálně ujal funkce předsedy Dinama Brest

Klub přežil finanční problémy, kvůli nimž mu před pár lety hrozil podle agentury Reuters bankrot, a díky novému investorovi ze Spojených arabských emirátů má velké plány. Mimo jiné se chystá vybudovat stadion pro 30 000 diváků.

Maradona působil naposledy ve Spojených arabských emirátech jako trenér druholigového klubu Al Fudžajra. Dříve tam vedl Al Wasl. V minulých týdnech na sebe poutal pozornost svým výstředním chováním na mistrovství světa v Rusku.

Fotbalisty Brestu na jaře vedl český trenér Radoslav Látal, ale po čtyřech měsících skončil. V roli asistenta u týmu zůstal Marcel Lička.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud