18. července 2018 • 13:19

Fotbalisté Brna touží po rychlém návratu do první ligy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
S cílem vrátit se co nejrychleji do nejvyšší soutěže vstoupí fotbalisté Zbrojovky Brno do nové sezony. Výhodou je konsolidovaný kádr, zůstal zkušený trenér Roman Pivarník i základní kostra týmu. K ní se vedení klubu podařilo získat pět nových hráčů.


"Pro nás je nejdůležitější postoupit. Budeme se snažit vybojovat si přímou cestu z prvního místa. Příprava nebyla výsledkově špatná. Důležitý bude vstup do sezony," řekl na dnešní tiskové konferenci Pivarník.

V letní přestávce Zbrojovku posílili obránce Pavel Eismann, středopolaři Peter Štepanovský (oba Karviná), Damián Bariš (Zlaté Moravce), Robert Bartolomeu (Zlín) a útočník Lukáš Magera (Mladá Boleslav).

"Naším cílem bylo složit stabilizovaný tým. Není ale ještě dokonale sehraný, neboť jsme kádr postupně doplňovali. Chceme se prezentovat kombinační hrou. Druhá liga je důraznější, v tom se musíme soupeřům vyrovnat," uvedl Pivarník.

Hned v prvním kole čeká Zbrojovku na domácím trávníku nedělní duel s Jihlavou, kterou taktéž postihl sestup. "Takový byl los, musíme se připravit na Jihlavu. Oba týmy mají oproti loňské prvoligové sezoně jiné složení. Takže také čekám jiný průběh utkání, než který jsme sehráli na jaře. Důležité bude dobře se odrazit do sezony, což znamená zvítězit," poznamenal brankář a kapitán týmu Dušan Melichárek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud