18. července 2018 • 17:25

Leonard opouští San Antonio, Toronto za něj dalo i DeRozana

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Basketbalová hvězda Kawhi Leonard změní poprvé v kariéře v NBA působiště. Po sedmi sezonách v San Antoniu, s kterým v roce 2014 vybojoval mistrovský titul, odchází podle zámořských médií do Toronta. Spolu s ním míří do kanadského klubu Danny Green, opačným směrem jdou DeMar DeRozan, Jakob Poeltl a výběr v prvním kole draftu v příštím roce.


Leonard odehrál v minulém ročníku NBA kvůli zranění kvadricepsu jen devět utkání. I když dostal od klubových lékařů svolení k návratu, pokračoval v léčbě a nepomohlo ani přesvědčování spoluhráčů, aby se opět připojil k týmu. I když mu zbývaly ještě dva roky z pětileté smlouvy na 90 milionů dolarů, požádal o výměnu.

O nejužitečnějšího hráče finálové série z roku 2014 se zajímala řada týmů včetně Los Angeles Lakers, Bostonu, Clevelandu a Philadelphie. Leonard se nakonec dohodl s Torontem, které mu může příští rok nabídnout novou smlouvu na pět let až za 190 milionů dolarů. Jiní zájemci by mu tolik dát nemohli.

Dosavadní oporu kanadského týmu DeRozana výměna zaskočila, protože byl prý nedávno ujištěn, že v Torontu zůstane. "Něco vám řeknou a výsledek je jiný. Nedá se jim věřit. Chybí tu loajalita. Hned vás prodají prakticky za nic," napsal na sociální síti čtyřnásobný účastník Utkání hvězd.

ura pam

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud