18. července 2018 • 19:06

Bohemians jdou do sezony hned se třemi Hašky

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
První fotbalová liga má raritu - v kabině Bohemians Praha 1905 se sešli hned tři rodinní příslušníci. Nejenže stejný dres obléknou bratři Martin a Filip Haškové, navíc jim z pozice trenéra velí otec Martin Hašek starší. U Hašků si proto od tématu Bohemians neodpočinou ani doma.


"Brácha s tátou jedou fotbal doma neustále. Teď jsem se k nim přidal i já. A už je do toho chudák zatažená i máma, která nás musí trpět. Zejména po zápasech se to doma řeší celé večery, máma je z toho nešťastná, ale už si zvykla. Dá se říct, že nám doma dělá takového rozhodčího," prohlásil Filip Hašek, který v létě posílil Bohemians z Českých Budějovic.

V poslední době mohla podobná situace nastat ještě u rodu Jarolímů, kde otec Karel trénuje a synové David a Lukáš hrávali ligu, ale společně se v jednom angažmá nepotkali. Stejně jako trenér Verner Lička se syny Marcelem a Mariem.

Haškům se tento dětský sen splnil a Filip už se nemůže dočkat, až s bratrem Martinem vyběhne v lize v jedné sestavě a bude dostávat z lavičky pokyny od otce. Počkat si musí ale minimálně do čtvrtého kola, protože dříve do hry Martina Haška mladšího nepustí zranění kolena.

"Bráchovo zranění to zkomplikovalo, ale věřím, že se brzo spolu na hřišti potkáme. Už jsme spolu hrávali v přípravě ve Vlašimi, ale zahrát si společně ligu je můj dětský sen," prohlásil Filip Hašek, který do té doby bude zaskakovat v sestavě na bratrově postu, ačkoli je trochu ofenzivnějším záložníkem.

"Když byli kluci malí, říkal jsem si, že Martin bude více po mně, taková ta klasická šestka, defenzivní záložník. Nakonec je trochu ofenzivnější, spíše pro pozici osm. Útok a defenzivu má tak padesát na padesát," uvedl Martin Hašek starší. "U Filipa jsem čekal, že bude vždy ofenzivnější, ten to má tak šedesát ku čtyřiceti. Spíše nastupuje jako podhrot. Mohli by hrát i spolu, pak by ale Martin musel plnit defenzivnější úkoly."

Setkání tří členů jedné rodiny může vést ke spekulacím o protekci pro trenérovy syny, to ale Filip jednoznačně odmítá. I pro něj samotného je důležité, aby podobné myšlenky nenarušovaly atmosféru v kabině.

"Pro mě je důležité, jak to vnímají kluci v kabině a ta je tady super a není to problém. Kluci jsou si vědomi našich kvalit. Je mi jasné, že vždy se najde někdo, kdo si bude něco takového myslet, ale věřím, že jich bude co nejméně," uvedl nejmladší z rodu Hašků v Bohemians.

"On je otec na nás spíše přísnější a dává nám to více sežrat a větší čočku, jak se říká. Určitě má na nás větší nároky," dodal.

Sám svůj příchod do Bohemians nebere jako možnost hrát pod svým otcem, ale chce hrát pod trenérem Haškem. "Tátu respektuji jako trenéra, protože je to obrovský expert. Fotbal, který preferuje, je mi velmi blízký a navazuje na koncepci, kterou jsem se odmala učil ve Spartě. Celkově tu na to máme typologicky velmi dobře poskládané mužstvo a věřím, že se nám povede ještě vylepšit minulou sezonu," dodal Filip Hašek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud