18. července 2018 • 22:26

Sluková s Hermannovou věří, že jim stěhování dodá nový impulz

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Plážové volejbalistky Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková věří, že jim stěhování do Haagu dodá nový impulz. Kurt v Rotterdamu na mistrovství Evropy jejich hře moc nesvědčil, i když v základní skupině dva ze tří zápasů vyhrály. Skončily druhé, čímž propásly šanci na přímý postup do osmifinále.


Po losu bylo navíc jasné, že na lodi v Rotterdamu nezůstanou. "Možná nám to prospěje. Nesedí nám to tady, nehrajeme tady dobře. Můžeme do toho zítra vstoupit jako do úplně nového turnaje a zabojovat o to, jak to půjde," komentovala nutný přesun Sluková.

Do zápasu s Nizozemkami Sanne Keizerovou a Madelein Meppelinkovou nastoupila se zatejpovaným pravým ramenem a zejména v první sadě měla jen malou úspěšnost útoku. "Mám trochu fyzický problém, ale nemyslím si, že by to bylo způsobené tím. Přijde mi, že se momentálně nepotkáváme na té souhře společně," popisovala po zápase.

Věří, že v Haagu by to mohlo být lepší. Pokud by se chytily, už by je žádné další stěhování nečekalo, právě na tamním kurtu se totiž odehrají i boje o medaile.

Zápas navíc nemusí být komplikací, jak ukázal třeba nedávný turnaj v Ostravě. Také tam Hermannová se Slukovou skončily ve skupině druhé a nepostoupily přímo do osmifinále, načež celý domácí podnik Světového okruhu vyhrály. "Skupiny bývají nervóznější a turnaj je otevřený od toho eliminačního kola," poznamenala Hermannová.

Věří, že se mohou chytit a vrátit se k výkonům, které je před ME pasovaly do role favoritek. "Nejsme spokojené s herním stylem, co tady hrajeme. Budeme se s tím muset poprat a zkusit to zpřesnit do příštích zápasů," dodala.

České reprezentantky byly se zabalenými kufry nastoupené na recepci hotelu zhruba hodinu po rozlosování vyřazovací fáze turnaje. Na pomoc organizátorů nečekaly. "Šly jsme samy zjistit, jak je to s přesunem. Podle mě, kdybychom se nepřihlásily, tak nám nikdo ani nepřijde nic říct," uvedla Hermannová.

V Haagu bude muset najít ubytování i jejich poměrně početný tým. "Máme tady kouče, asistentku kouče a fyzioterapeuta a pochybuju, že mají pro každého zařízené navíc pokoje. Snad aspoň my budeme mít kde spát," dodala těsně před odjezdem.

Zápas o postup do osmifinále, v němž se utkají s Ruskami Světlanou Cholominovou a Naděždou Makroguzovovou, Hermannovou a Slukovou čeká v 15:00.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud