19. července 2018 • 10:26

Ovečkin jako první hokejista obdržel sportovní cenu ESPY

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Útočník Washingtonu Alexandr Ovečkin získal jako první hokejista americké sportovní ocenění ESPY. Dvaatřicetiletý ruský hráč, který dovedl Capitals k prvnímu triumfu ve Stanleyově poháru, porazil v hlasování hvězdu amerického fotbalu Toma Bradyho, basketbalistu Jamese Hardena a baseballistu Josého Altuveho.


Mezi ženami zvítězila americká snowboardistka Chloe Kimová, která v únoru na olympijských hrách v Pchjongčchangu v 17 letech ovládla soutěž v U-rampě. Kimová si odnesla také cenu pro nejlepší americkou olympioničku a nejlepší zástupkyni akčních sportů.

Ovečkin byl vyhlášen rovněž nejlepším hráčem NHL. V této anketě za ním skončili Sidney Crosby, Connor McDavid a Marc-André Fleury.

Dvě ceny si odnesli také Švýcar Roger Federer (nejlepší tenista a nejlepší rekordní výkon za zisk 20. grandslamového titulu na Australian Open) a snowboardista Shaun White (nejlepší americký olympionik a nejlepší okamžik na OH).

Cenu odvahy Arthura Ashe obdrželo přes 140 žen, které se staly oběťmi sexuálního obtěžování Larryho Nassara, bývalého lékaře americké gymnastické reprezentace a univerzity v Michiganu. Ženy včetně gymnastické hvězdy Aly Raismanové o obtěžování promlouvaly přímo na pódiu a vysloužily si za své vystoupení mohutné ovace.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud