19. července 2018 • 14:16

Skokani na lyžích chtějí v letní GP vyzkoušet změny ve stresu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Čtveřice skokanů na lyžích Roman Koudelka, Lukáš Hlava, Čestmír Kožíšek a Vojtěch Štursa se představí v polské Wisle v zahajovacím závodu letní Grand Prix. Pro české družstvo půjde o první závod po nevydařené olympijské zimě a návratu Davida Jiroutka na post trenéra.


"Jde hlavně o přípravu na zimu a směrem k mistrovství světa. Předěláváme u některých lidí techniku, tak uvidíme, jak to bude fungovat pod stresem. Zajímá nás konfrontace s tím, co jsme natrénovali, se světem," řekl Jiroutek ČTK.

Skokani v uplynulé zimě propadli, ve Světovém poháru bodovali jen sporadicky a na olympiádě byli daleko od medailových pozic. Na jaře byl zvolen do funkce šéfa úseku Jakub Janda a Jiroutek se vrátil po čtyřletém angažmá v Rusku. "Tým funguje v pohodě, mám z toho dobrý pocit," řekl Jiroutek.

V tréninku se snažil se svými svěřenci pracovat na změnách v technice, třeba na Štursově nájezdovém postavení. A vzhledem k novému pravidlu, které umožňuje skokanům přibrat až kilo a půl, zkracovali lyže. "Chceme se podívat, jak k tomu ve srovnání s námi přistoupili soupeři," uvedl Jiroutek.

Ve Wisle je v pátek na pořadu kvalifikace na nedělní závod jednotlivců, v sobotu se uskuteční soutěž družstev. Díky tomu můžou Češi nasadit i do individuálního klání čtyři skokany, jinak mají kvótu jen tříčlennou. "Sestava se bude měnit podle situace. Koudyho (Koudelku) nebudeme vozit všude," uvedl Jiroutek.

Letošní letní seriál má 11 individuálních závodů, jeden týmový a soutěž smíšených družstev. Skákat se mělo také pod Ještědem, ale tuzemský závod byl odvolán. Finále se uskuteční na začátku října v Klingenthalu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud