20. července 2018 • 07:58

Perušič se Schweinerem si na ME splnili cíl a pak hledali pokoj

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Plážoví volejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner postupem ze skupiny na mistrovství Evropy splnili svůj hlavní cíl, i když k vysněnému druhému místu dospěli jinak, než plánovali. Po losu je čekal bleskový přesun z Utrechtu do Rotterdamu, kde čelili další výzvě - hledali kajutu ve spletitých chodbách tamní lodi, která nyní funguje jako hotel.


Pro nejlepší český mužský pár šampionát nezačal dobře, v pondělí ve dvou setech prohráli Švýcary Nicem Beelerem a Marcem Krattigerem. "Ten pondělní zápas se nám hodně nepovedl, zahráli jsme špatně," uznal Perušič. Podepsaly se na tom i jejich zdravotní problémy. Perušiče zlobilo zažívání, Schweinera zase zadní stehenní sval.

Druhý jmenovaný má drobnější svalové potíže stále. "Ještě mě to trápí, ale fyzioterapeuti mi s tím pomohli a už je to lepší. Dá se s tím hrát."

Po pondělní porážce měli ve středu nůž na krku, ale i pod tlakem porazili srbský pár Lazar Kolarič, Stefan Basta. A ve čtvrtek pak získali cenný skalp, když si poradili s italskými obhájci titulu Paolem Nicolaiem a Danielem Lupou.

Nakonec jim jen kvůli horšímu poměru míčů těsně unikla výhra ve skupině. Náladu jim to ale nepokazilo. "Od začátku jsme chtěli uhrát druhé místo ve skupině. Ne tedy tím, že porazíme obhájce titulu. A druhé místo se nám podařilo, takže jsme maximálně spokojení. Odpoledne jsme ještě doufali, abychom vůbec postoupili aspoň ze třetího místa. Takže druhé místo je pro nás určitě úspěch," řekl Schweiner.

Jeho parťák ocenil, že po nevydařeném vstupu do šampionátu zkvalitnili hru a potvrdili to i proti italským favoritům. "Věděli jsme, že když zahrajeme dobře, tak jsme schopní s nimi hrát vyrovnaně. Na nich bylo v celé té skupině znát, že jsou unavení z toho posledního majoru ve Švýcarsku, takže asi nehráli úplně svůj strop," řekl.

Šampionát v Nizozemsku se hraje ve čtyřech městech a jen vítězové skupin měli jistotu, že pro úvodní fázi play off zůstanou na místě. Ostatní museli spoléhat na štěstí při losu, nebo se stěhovat.

Součástí beachvolejbalové akce "kulový blesk" se podobně jako Barbora Hermannová s Markétou Nausch Slukovou stali Perušič se Schweinerem. Sbaleno předem neměli. "Měli jsme na to tak hodinu. Balení probíhalo trochu chaotickou formou, ale na to jsme zvyklí. Úspěšný přesun je naše další dnešní vítězství," vykládal Perušič ve čtvrtek pozdě večer už v Rotterdamu.

Byl si jistý, že něco zapomněl. "Většinou už počítám s tím, že pár věcí se po cestě vytratí, takže pak jenom zaceluju rány po příjezdu," poznamenal. "Malé ztráty jsou povolené," doplnil ho Schweiner.

Hotel na někdejší zaoceánské lodi viděli na fotografiích, takže nešli úplně do neznáma. Na recepci pak stejně jako ostatní hosté vyfasovali plánek 228 metrů dlouhé lodi. "Podle mě jenom patnáct minut jsme strávili hledáním kajuty. Trochu šok to byl, ale hrozně se nám to líbí a doufám, že si to nezkazíme nějakým špatným výkonem," dodal Perušič.

Dnes od 17:00 se utkají o postup do osmifinále s domácím párem Dirk Boehlé, Steven van den Velde.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud