21. července 2018 • 09:43

Trump by chtěl zpřísnit tresty za protesty při hymně v NFL

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Americký prezident Donald Trump zkritizoval přístup vedení profesionální ligy amerického fotbalu NFL k protestům při státní hymně. Soutěž je totiž původně zakázala, nyní však začala jednat s hráčskou asociací o zmírnění pravidel. Podle Trumpa by však naopak hráči měli při opakovaném prohřešku přijít o celou sezonu.


"Debata o hymně při zápasech NFL je zase tady. Nemůžu tomu uvěřit," napsal Trump na sociální síti twitter. "Nemají snad hráči ve smlouvě, že musí stát v pozoru a s rukou na srdci? Komisionář s platem 40 milionů dolarů by si to měl prosadit. Klekneš si poprvé, nehraješ jeden zápas. Podruhé a v sezoně už si nezahraješ a navíc žádný plat," dodal.

Protesty při hymně zahájil v září 2016 hráč sanfranciského klubu Colin Kaepernick. Vedení NFL je poté pod hrozbou pokut zakázalo s tím, že pokud chtějí hráči protestovat, můžou zůstat v šatně. Proti tomu se však ohradila hráčská asociace a nyní spolu obě strany začaly jednat o možné změně pravidel.

Za hráčskou asociaci se také postavily i některé kluby, které odmítají trestat hráče za protesty proti rasismu a problémům ve společnosti. "Trump vůbec netuší, proč si hráči klekají a proč protestují. Doufám, že až začne sezona, tak bude mít na práci jiné věci než kritizovat ligu a radit majitelům klubů, co mají, nebo nemají dělat," prohlásil spolumajitel New York Giants Steve Tisch.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud