21. července 2018 • 20:25

Mladá krev! Vodní slalomář Chaloupka je mistrem světa do 23 let

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kanoista Václav Chaloupka se stal mistrem světa ve vodním slalomu do 23 let. Na šampionátu v italském městě Ivrea navázal na stříbro mezi juniory, které získal loni v Bratislavě.



"Před dvěma týdny jsem přešel na jiný typ lodi. Spousta lidí to považovala za dost riskantní. Ale my jsme byli s trenérem stoprocentně přesvědčení, že to je dobrý tah," uvedl Chaloupka v tiskové zprávě.

"Všechno bylo super až do chvíle, kdy se mi ji asi před týdnem podařilo dost blbě zlomit. Dost mě to vzalo. Myslel jsem, že už nebude ve stavu závodit, ale přes noc mi ji pomohl opravit trenér Jířa Prskavec," dodal.

Z kvalifikace postoupil jako druhý, v semifinále byl sedmý. "Věděl jsem, že šance na titul je, ale že bych na vítězství nějak intenzivně myslel, to ne. Spousta favoritů ve finále chyběla, ale nebylo to tak, že bych si jel pro vítězství. Na startu ze mě nervozita oproti semifinále výrazně spadla. Užil jsem si to, a že to dopadlo takto, je jen krásný bonus," radoval se Chaloupka.

Juniorský kanoista Petr Novotný skončil pátý. Kajakářka Kateřina Beková byla mezi juniorkami čtvrtá a Antonie Galušková osmá.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud