13. srpna 2018 • 13:50

Na Kontinentálním poháru budou závodit čtyři čeští atleti

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Čtyři čeští atleti budou závodit na zářijovém Kontinentálním poháru v Ostravě. Přímo se do výběru Evropy nominovala oštěpařská vicemistryně Evropy Nikola Ogrodníková, divoké karty od Českého atletického svazu obdrželi koulař Tomáš Staněk, mílařka Simona Vrzalová a oštěpař Jakub Vadlejch.


Do evropského týmu se dostali mistři a vicemistři Evropy z Berlína, pořadatelská země má právo udělit tři divoké karty. Staněk byl na ME v soutěži koulařů čtvrtý, Vrzalová doběhla pátá na 1500 metrů a Vadlejch obsadil v oštěpařském finále osmé místo.

"Tomáš Staněk se Simonou Vrzalovou byli navrhnuti svazem podle nejlepších umístění na mistrovství Evropy. Jakub Vadlejch předpokládáme, že dokáže týmu Evropy výrazně pomoci v bodovém zisku. Výšku žen (Michaela Hrubá byla na ME šestá) nám Evropská atletika nedovolila obsazovat," řekl v tiskové zprávě Libor Varhaník, předseda atletického svazu a šéf organizačního výboru.

Ogrodníková i Vrzalová budou v Ostravě závodit doslova na domácí půdě. "Jsem ráda, že půjde o jiný typ soutěže, než na jaký jsme zvyklé. Těším se, že s Christin (Hussongovou) vytvoříme skvělou dvojici pro Evropu, a věřím, že předvedu kvalitní výkon," řekla Ogrodníková. "Je to největší závod, který může být kromě olympiády. Hrozně se těším. Každopádně doufám, že si spravím náladu po mistrovství Evropy," dodal Staněk. Vrzalová prohlásila, že je z nominace v šoku.

Kontinentální pohár se v Ostravě uskuteční 8. a 9. září. Utkají se výběry Evropy, Ameriky, Afriky a společný tým Asie a Oceánie, které do každé disciplíny nasadí po dvou závodnících. Prodáno je 90 procent vstupenek, zbývající jsou v prodeji prostřednictvím sítě Ticketportal. Ceny začínají na 150 korunách za jeden den.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud