15. srpna 2018 • 20:16

Volejbalistky začaly kvalifikaci ME prohrou 2:3 se Švédskem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
České volejbalistky na úvod kvalifikace mistrovství Evropy nečekaně klopýtly. V Jablonci nad Nisou dnes prohrály se Švédskem 2:3 po setech 25:19, 22:25, 25:15, 20:25, 7:15 a získaly jen bod. Druhý zápas čeká svěřenkyně trenéra Zdeňka Pommera v sobotu ve Finsku. Do Jablonce se český tým vrátí příští týden a ve středu 22. srpna se utká s Estonskem.


Na nahrávce nastoupila od začátku Valková a zprvu pestře řídila český útok. Navíc v prvním setu při jejím servisu domácí hráčky odskočily po pětibodové sérii do vedení 15:9, což úvodní sadu rozhodlo. I ve druhém setu české volejbalistky od začátku vedly, ale za stavu 21:17 přišel výpadek na příjmu a následně i v útoku. Ztratily sedm bodů v řadě, sice ještě odvrátily jeden setbol, ale po smeči Havelkové do autu o druhý set přišly.

Ve třetí sadě povolily domácí reprezentantky Švédkám jen patnáct bodů, ale dotáhnout zápas do vítězného konce nedokázaly. Ve čtvrtém setu úplně vypadly z rytmu a nechaly soupeřky rozehrát. Nepomohl příchod nahrávačky Šmídové ani další změny a duel rozhodl tie-break.

Zápas dohrály české volejbalistky v křeči. S nadšeně hrajícími soupeřkami prohrávaly v závěrečném dějství 3:8, po esu Švédek 4:11 a už se nezvedly.

Během srpna odehrají Češky čtyři zápasy kvalifikace, zbylé dva je čekají netradičně až v lednu. Na šampionát, který se příští rok uskuteční v Turecku, Polsku, Maďarsku a na Slovensku, postoupí ze skupiny E dva týmy.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud