16. srpna 2018 • 15:05

Hvězdy Thomas a Froome z týmu Sky se na Vueltě neobjeví

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Vítěz letošní Tour de France Geraint Thomas i jeho britský krajan Chris Froome, který "Starou dámu" vyhrál v minulosti čtyřikrát, pojedou začátkem září cyklistický závod Kolem Británie. Potvrdil to dnes jejich zaměstnavatel tým Sky, z čehož je zřejmé, že ani jednoho z nich se nebude týkat Vuelta, poslední z letošních Grand Tours.


Týdenní etapový závod na britských ostrovech odstartuje v Pembrey Country Parku ve velšském hrabství Carmarthenshire v neděli 2. září. V té době už bude Vuelta v plném proudu. Její 73. ročník bude tradičně posledním dílem "trojkoruny" a začne časovkou jednotlivců v Málaze v sobotu 25. srpna.

"Jakmile jsme dojeli Tour, tak jsem věděl, že chci jet závod Kolem Británie a zazávodit si tak na domácích silnicích. Chci se tam ale představit v dobré formě, abych bojoval o dobré umístění a zároveň si závod užil. Už se na to moc těším," uvedl v oficiální tiskové zprávě Thomas, jenž loni skončil sedmý.

Froome jel v minulosti Vueltu už šestkrát a po třech druhých místech dosáhl loni na titul, byť se škraloupem: překročil povolenou koncentraci salbutamolu, k jehož užívání má kvůli astmatu zvláštní povolení. Letos ale jel před Tour de France již Giro d'Italia, na němž dokázal zkompletovat triumfy ze všech Grand Tours.

"Vuelta je pro mě vždy velkým cílem a bohužel koliduje se závodem Kolem Británie. Ale když letos Vueltu nejedu, dává mi to příležitost vrátit se do Británie a zúčastnit se tohoto podniku, který se podle všeho pojede na pěkných místech," vyhlížel závod Froome, jenž na letošní Tour skončil třetí.

Froome i Thomas by podle všeho měli v jednom týmu působit i nadále, přestože ještě nedávno Thomas připustil možnost změny dresu. Zatímco Froome má kontrakt do roku 2020, Thomas zatím na další sezonu nikde vázaný není. Naznačil ale, že dohoda je blízko. Sky mu má podle informací britských médií nabídnout dvouletou smlouvou s platem 3,5 milionu eur (90 milionů korun) ročně.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud