17. srpna 2018 • 16:03

Po kritice vedení klubu nesmí kouč Girondins týden trénovat

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Vedení fotbalového klubu Girondins Bordeaux zastavilo na týden činnost trenérovi A-týmu Gustavu Poyetovi. Uruguayský kouč ostře zkritizoval přestupovou politiku klubu a není vyloučeno, že přijde o místo nadobro. Připustil to prezident Girondins Stéphane Martin.


Poyeta rozzlobil nenadálý odchod útočníka Gaëtana Labordeho do konkurenčního HSC Montpellier. Po čtvrteční výhře 2:1 nad Mariupolem a postupu do 4. předkola Evropské ligy transfer veřejně odsoudil.

"Tohle je můj nejhorší den v tomto klubu. Hanba. Říkal jsem klubu, že toho hráče nemá nechat jít, dokud nenajdeme náhradu. Udělali to proti mně, proti hráčům a fanouškům," zlobil se Poyet, bývalý kouč Sunderlandu či Betisu Sevilla. Podle Martina tím překročil mez.

Místo Poyeta teď bude týden mužstvo připravovat asistent Eric Bedouet a v neděli tým, za který hraje i český záložník Jaroslav Plašil, povede v ligovém utkání proti FC Toulouse. Za týden bude mít temperamentní hlavní kouč s vedením pohovor a rozhodne se o jeho budoucnosti. "Všechno je možné," řekl Martin.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud