17. srpna 2018 • 19:12

UEFA podle Tvrdíka zamítla protest fotbalové Slavie po Kyjevu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Evropská fotbalová unie UEFA zamítla protest pražské Slavie, který vršovický klub podal po úterní porážce 0:2 v odvetě 3. předkola Ligy mistrů na půdě Dynama Kyjev a vyřazení z kvalifikace prestižní soutěže. Na sociální síti o tom informoval šéf červenobílých Jaroslav Tvrdík.


Slavia se cítila poškozená po obou utkáních s Dynamem. Minulý týden po remíze 1:1 v Edenu Pražané špatně nesli, že soupeř skóroval poté, co sudí nepřerušili hru, přestože na hřišti byly dva míče. V odvetě zase červenobílí marně protestovali u polských rozhodčích v čele s Danielem Stefanským proti neuznanému gólu Stanislava Tecla v závěru první půle a druhé brance Dynama, která padla z ofsajdu.

Slávistům se navíc nelíbilo ani to, že místopředseda UEFA Hrihorij Surkis, který je bratrem šéfa ukrajinského klubu Ihora, zápas komentoval na webu Dynama. "Jsem spokojený s výsledkem, vše ostatní je nepodstatné," uvedl místopředseda UEFA a někdejší vlastník Dynama.

Bezprostředně po utkání Tvrdík na sociální síti ostře kritizoval rozhodčí a vyzval Surkise k rezignaci z postu místopředsedy UEFA. Další člen představenstva Slavie Tomáš Bůzek zašel na twitteru ještě dál a použil dokonce vulgarity. Oba poté příspěvek smazali a Tvrdík se za neslušná slova omluvil. Výroky funkcionářů Slavie by se mohla zabývat disciplinární komise UEFA.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud