18. srpna 2018 • 18:10

Hermannová a Sluková jsou v semifinále! Po boji vyřadily Kanaďanky

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Beachvolejbalistky Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková postoupily na finálovém turnaji Světového okruhu v Hamburku do nedělního semifinále. V závěrečném duelu ve skupině sice podlehly brazilské dvojici Agatha, Duda 1:2 na sety, do další fáze jim ale pomohl výsledek následujícího utkání mezi australským a německým párem. Ve čtvrtfinále pak české reprezentantky rovněž ve třech setech vyřadily kanadskou dvojici Heather Bansleyová, Brandie Wilkersonová.



Semifinálovými soupeřkami Hermannové a Nausch Slukové budou Australanky Mariafe Artachová a Taliqua Clancyová. Ty vyhrály skupinu B, jedinou porážku jim v ní ale připravil právě český pár.

Česká dvojice si proti brazilským jedničkám světového žebříčku vypracovala v úvodu náskok 5:2, o který ale přišla a ve zbytku první sady ztrácela. Ve druhém setu naopak světové dvojky Hermannovou a Nausch Slukovou nezlomila ani ztráta 0:5 a brazilskou dvojici porazily 21:19. V rozhodující sadě podlehly Češky o dva body.

V konečné tabulce se před český pár dostaly jejich dnešní přemožitelky i Artachová s Clancyovou. Ty si poradily s německou dvojicí Isabel Schneiderová, Victoria Bienecková a z prvního místa postoupily přímo do semifinále. Hermannovou a Nausch Slukovou při bodové rovnosti s kanadskou dvojicí Melissa Humanaová-Paredesová, Sarah Pavanová poslal do vyřazovací části lepší poměr míčů.

Ve čtvrtfinále nastoupily Hermannová a Nausch Sluková proti Kanaďankám, které porazily ve finále červnového ostravského turnaje, ale pak s nimi ve čtvrtfinále ve Varšavě i Gstaadu prohrály. Úvodní set měly české hráčky od počátku pod kontrolou a vyhrály ho rozdílem šesti bodů, ve druhém naopak marně dotahovaly. Tie-break také rozhodly už úvodní výměny, které české dvojici vynesly vedení 5:1.

Soutěž pro nejlepších deset dvojic sezony vyvrcholí v Hamburku v neděli.

Čtvrtfinále:
Hermannová, Nausch Sluková - Bansleyová, Wilkersonová (5-Kan.) 2:1 (15, -17, 7)

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud