18. srpna 2018 • 14:10

Domácí paralukostřelci vybojovali na ME kompletní sbírku medailí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Čeští reprezentanti vybojovali na plzeňském mistrovství Evropy v paralukostřelbě tři medaile. O zlatou se postarali David Drahonínský a Šárka Musilová, kteří zvítězili v soutěži smíšených dvojic. Drahonínský pak získal stříbro v soutěži jednotlivců a kompletní sbírku doplnil bronzem ženský tým ve střelbě z kladkového luku ve složení Musilová, Tereza Brandtlová a Lenka Kuncová.


Musilová s Drahonínským v pátečním finálovém klání na centrálním náměstí v Plzni porazili 147:135 Victorii Rumaryovou a Johna Cavanagha a navázali na společný bronz z předloňských paralympijských her. Dnes obhájce evropského titulu Drahonínského v souboji o zlato předčil v poměru 137:127 turecký soupeř Bahattin Hekimoglu, český vozíčkář i tak rozšířil bohatou sbírku, ve které má i paralympijský titul z Pekingu 2008 a stříbra z posledních dvou her.

"Já jsem si svůj sen splnil už včera, když jsem se Šárkou Musilovou vyhrál titul mistra Evropy v mix týmech, který jsem ještě neměl, a poslechl jsem si hymnu. Dneska jsem chtěl taky bojovat a vyhrát, ale nějak to úplně nešlo," uvedl Drahonínský v tiskové zprávě.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud