19. srpna 2018 • 22:25

Vaclíka připravila o čisté konto penalta, Sevilla snadno vyhrála

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Sevilly zvládli s přehledem vstup do sezony španělské ligy a vyhráli 4:1 na hřišti Vallecana. Triumf soupeře Olomouce ve 4. předkole Evropské ligy řídila letní posila André Silva, který se blýskl hattrickem. Český brankář Tomáš Vaclík v brance Sevilly sahal po další nule, o tu ho ale připravil pokutový kop v závěru.


Sevilla šla do vedení po kombinaci po pravé straně, nahrávce Navase a zakončení Vázqueze. Vzápětí podržel svůj tým Vaclík, protože chytil střelu zblízka. Ještě do poločasu bylo rozhodnuto, poté co se dvakrát ve vápně dobře zorientoval Silva.

Ve druhé půli Vallecanu nezafungovala ofsajdová past, Silva se dostal za obranu a završil hattrick. Portugalský útočník zahájil ideálně hostování z AC Milán, kde dal na jaře jen dva góly. Domácí se v závěru dostali alespoň k penaltě a Embarba nedal Vaclíkovi šanci.

Sevilla, která se ve čtvrtek představí v Olomouci, nastoupila v sestavě Vaclík - Mercado, Kjaer, Sergi Gómez - Navas, Roque, Banega (70. Amadou), Escudero (61. Vidal) - Sarabia (78. Muriel), André Silva, Vázquez.

Nezdar v Superpoháru UEFA napravil Real Madrid, který doma zdolal v madridském derby Getafe 2:0 a slaví první soutěžní výhru pod novým trenérem Julenem Lopeteguiem a bez hvězdného Cristiana Ronalda, který zamířil do Juventusu Turín.

Real nejprve trefil zásluhou Garetha Balea břevno, ale ve 20. minutě už mu vedení zajistil Dani Carvajal, který hlavou přehodil brankáře. Chvíli po změně stran zatáhl míč Marco Asensio, jeho přihrávka našla Balea a velšský útočník tentokrát mířil přesně. Aktivní Asensio pak ještě trefil tyč a marně se dožadoval penalty.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud