18. září 2018 • 16:27

Softbalistky porazily po pěti letech Italky

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
České softbalistky zahájily přípravný turnaj Super 6 v Nizozemsku cenným vítězstvím nad Itálií. Úřadující vicemistryně Evropy zdolaly 3:2 a porazily je poprvé po pěti letech. Naposledy se to českým hráčkám povedlo ve čtvrtfinálové skupině na mistrovství Evropy v Praze 2013.


"Pocit super. Od prvního inningu jsem musely makat na sto padesát procent, aby to takhle dopadlo," uvedla Sabina Borecká na facebookovém profilu České softballové asociace.

Češky šly v silném větru do vedení hned v první směně. Italky navzdory skvělé práci nadhazovačky Veroniky Peckové vyrovnaly, ale v předposlední části si česká reprezentace vytvořila rozhodující dvoubodový náskok. Ten už soupeřky jen zkorigovaly.

Turnaj elitních evropských týmů v Hoofddorpu je součástí příprav na příští rok, kdy začne boj o olympiádu v Tokiu 2020. Dalšími soupeři českých softbalistek budou Rusko, Řecko, Velká Británie a Nizozemsko.

Právě s domácím celkem zahájili turnaj v Hoofddorpu čeští baseballisté a prohráli těsně 6:7. Ve středu je čeká Španělsko.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud