18. září 2018 • 19:29

Volejbalisté Argentiny zabrali na MS poslední postupové místo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Souboj o poslední volné místo ve druhé fázi mistrovství světa volejbalistů vyhrála Argentina. Svěřenci renomovaného kouče Julia Velasca, který v roce 2002 půl roku vedl českou reprezentaci, si postup vybojovali v přímém souboji s Japonskem.


Po skončení základní části doprovodí Argentina ze skupiny A do další fáze domácí Itálii, Belgii a Slovinsko. Ze 24 týmů na šampionátu, který Italové pořádají spolu s Bulharskem, postoupilo do další fáze 16 mužstev včetně všech deseti evropských. Utvoří nové čtyři skupiny po čtyřech a změní se s výjimkou Varny hostitelská města.

Argentině před bitvou s Japonskem stačilo uhrát dva sety, aby se udržela v tabulce před asijským celkem. Zápas ve Florencii, trvající dvě hodiny a 21 minut čistého času, nakonec rozhodla až pátá sada a výhra 3:2 Japoncům nepomohla.

"Je to zvláštní situace. Na jednu stranu máme radost, že jsme vybojovali proti Argentině výhru, na druhou stranu převládá smutek, protože ani dvě vítězství nám nestačila a turnaj opouštíme," řekl francouzský kouč Philippe Blain, asistent na japonské lavičce.

Ze skupiny B pokračují turnajem olympijští vítězové Brazilci, černý kůň MS Nizozemsko, Kanada a Francie. Z "céčka" je to čtveřice USA, Srbsko, Rusko a Austrálie a ze skupiny D obhájce titulu Polsko, Írán, Bulharsko a Finsko.

Bez porážky zůstali po dnešním závěrečném kole Poláci, Američané a Italové. Po dvou dnech volna budou volejbalové bitvy pokračovat od pátku, mistrovství světa potrvá až do 30. září a vyvrcholí v Turíně.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud