20. září 2018 • 09:17

Bukač, Šalda a Jeník opustili kempy týmů NHL

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Další tři čeští mladí hokejisté opustili přípravné kempy týmů NHL. Devatenáctiletý obránce Daniel Bukač se přesunul z Bostonu do Niagara IceDogsdo do juniorské OHL, stejně starý bek Radim Šalda zamířil z Tampy Bay do Rimouski do QMJHL a o rok mladší Jan Jeník se vrátil z Arizony do extraligového Liberce.


Bukače draftoval Boston loni v sedmém kole na 204. místě. Rodák z Mostu odešel do zámoří už v roce 2016, kdy z Chomutova zamířil do Brandonu do WHL. V minulé sezoně si za Wheat Kings připsal v 39 zápasech základní části osm bodů za osm asistencí. V 11 utkáních play off zaznamenal dva body za gól a přihrávku.

Šaldu si vybrali Lightning letos v sedmém kole draftu na 206. pozici. Z Hradce Králové odešel rodák z Pardubic do QMJHL loni a hrál za Saint John. V 62 utkáních zaznamenal 41 bodů za 10 tref a 31 přihrávek. Na sezonu se připravoval s hradeckým Mountfieldem, ale před kempem se rozhodl pokračovat v Severní Americe.

Jeníka si vybrali Coyotes také letos ve třetím kole na 65. místě. Odchovanec Nymburka v minulém ročníku debutoval v extralize a v šesti utkáních nebodoval. Vedle působení v juniorském týmu Bílých Tygrů nastupoval i za prvoligové Benátky nad Jizerou a v 30 duelech nasbíral 11 bodů za čtyři góly a sedm přihrávek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud